Lofoten
05. juli - 13. juli  Tilbake

Lofoten er en naturopplevelse av de sjeldne! Havet, de små fiskeværene, stupbratte fjellsider, grønne fjelltopper og yrende fugleliv gjør oppholdet her til et minne for livet. Varierende landskap på ferden gjennom det langstrakte landet vårt gir noe av det vakreste en bussreise kan by på. Sjåfør og reiseleder blir Birger Jorde og Asle Stølsdokken.

Reisefakta
• 1 natt i Røros
• 1 natt i Mosjøen
• 3 netter i Svolvær
• 1 natt i Bodø
• 1 natt i Namsskogan
• 1 natt i Oppdal
• Frokost og middag alle dager   

1. dag: Avreisen fra Sørlandet følger påstigningsrute nr. 1 til Oslo. Turen går videre til Elverum og nordover. Vi tar noen stopp underveis i Østerdalen før vi ankommer bergstaden Røros. Her blir vår første overnatting.    

2. dag: Etter en god frokost går turen via Selbu og nordover gjennom de sommergrønne Trøndelagsfylkene med sine jordbruksbygder. Vi tar noen stopp underveis og passerer Nordlandsgrensa, Majavatn og Trofors, før vi er framme til middag på Fru Haugans Hotel i Mosjøen.

3. dag: I dag går turen gjennom Korgen og over Saltfjellet. Ved Polarsirkelen gjør vi en stopp før ferden fortsetter ned Saltdalen til marmorbyen Fauske. Etter lunsj her kjører vi videre nordover, tar ferja til Løddingen og videre sør-vestover til Svolvær hvor vi skal bo på Thon hotel i tre netter.

4. og 5. dag: En lokal guide blir med oss en av dagene og vi besøker mange kjente steder: Henningsvær, kjent som Lofotens Venezia, Kabelvåg, Leknes, Reine m.m. Kanskje er det gudstjeneste i Lofotkatedralen også mens vi er der?

6. dag: I dag går turen til veis ende i Lofoten, nemlig Å. Denne strekningen er spesiell med sine bratte fjell og trivelige små fiskevær. Vi tar en tur innom den kjente ”skarv”smeden på Sund (inngangsbillett), så tar vi en stopp ved Reine og ender opp i Å. Derfra kjører vi til Moskenes, hvor vi tar ferja over Vestfjorden til Bodø for overnatting.

7. dag: Etter frokost går turen sørover. Vi kjører via Saltstraumen, Rognan, Polarsirkelen til Namskogan. Foran oss har vi enda en dag med eventyrlige naturopplevelser. Vel fremme står middagsbuffeen klar.

8. dag: Straks frokosten er inntatt, drar vi sørover til signingsbyen Trondheim. Her finner vi Stiftsgården, Nidarosdomen og gamle Bybroa. Utpå ettermiddagen kjører vi til Oppdal der Skiferhotellet venter på oss med middag og gode senger.

9. dag: Etter en tidlig frokost går turen over vakre Dovrefjell, nedover Gudbrandsdalen forbi Lillehammer og Hamar i retning Kristiansand. I løpet av kvelden er vi hjemme igjen, mange minner rikere!

Bestilling før 20. mars: kr 11.900,-.
Etter dette er prisen kr 12.300,-.
Tillegg for enkeltrom: kr 2400,-.

  

Nygardsvegen 200
3577 Hovet
Tlf 320 90 300

Bestill feriekatalogen
 
Bilder og tekst © Hermon Reiser 2019 | Admin