Storby-hopping i Europa NYHET
22. mai - 02. juni  Tilbake

- med hovedstedene Berlin, Praha, Wien og København 

Denne våren har vi en ny tur til fire av Europas hovedsteder. Vi opplever Berlin, en av Europas metropoler med sin kjente historie og Praha med en helt særegen atmosfære med fire historiske bydeler og rikt kulturliv. Wien byr på storslått historie med alt fra Stefansdomen og Hofburgkvartalet til det unike Schönbrunnslottet med saler og unike parkanlegg. Mot slutten av turen får vi en vakker forsommerdag i kjente og kjære København, «det er deilig å være norsk i Danmark». Det blir storbytur med guiding, kafébesøk, litt shopping og stemningsfulle kvelds-turer. Dette blir en rundreise hvor kunst og kultur, historie og nåtid til sammen vil gi deg opplevelser du vil huske for alltid. Sjåfør og reiseleder blir Bård Andreas Bårdsen.

Reisefakta
• 2 netter i Danmark
• 3 netter i Tyskland
• 2 netter i Tsjekkia
• 3 netter i Østerrike
• 1 natt p DFDS København - Oslo
• Lokal guide i Berlin, Praha og Wien
• Halvpensjon alle dager

1. dag: Vi følger våre to oppsamlingsrute nr. 2 og 3 fra Haugesund og Oslo. Vi spiser middag på båten fra Kristiansand til Hirtshals. Deretter fortsetter bussen sørover mot Horsens hvor vi utpå kvelden ankommer hotellet.

2. dag: Etter frokost fortsetter turen gjennom Danmark og inn i Tyskland med kurs for Berlin. På ettermiddagen er vi framme ved hotellet vårt i sentrum av Berlin for middag.

3. dag: I dag har vi hele dagen til disposisjon i Berlin. Etter frokost blir det en flott guidet tur til mange av de kjente stedene i byen som Brandenburger Tor, Berliner Dom og Unter den Linden. Tid på egenhånd blir det også.

4. dag: Vi settes kursen sørover og tar en god stopp i Dresden. Her skal vi se den gjenoppbygde katedralen Frauen-kirche og det historiske sentrum av byen, som ligger så flott ved elven Elbe. Utpå ettermiddagen kjører vi videre til Tsjekkias hovedstad Praha.

5. dag: Praha er kjent for sitt vakre torg i Gamlebyen, utallige tårn, slottshøyden, St.Viteus-katedralen og Karlsbroen for å nevne noe. Dette ser vi på vår guidede bytur denne formiddagen. På ettermiddagen kan du selv utforske Praha. Kvelden byr på muligheter for konsert eller en spasertur i det stemningsfulle kveldslyset i byen.

6. dag: Utpå formiddagen setter vi kursen for vår neste hovedstad på denne reisen, Wien. Her er vi framme i kveldingen. De neste dagene blir fullspekket med severdigheter og inntrykk fra denne hovedstaden hvor det historiske suset blandes med en pulserende moderne hovedstad.

7. og 8. dag: Nå har vi to hele dager til å utforske Wien. En guidet tur den første formiddagen gir oss innblikk i både historie og nåtid. Og det blir tid til både shopping og kafébesøk.

Østerrikes mest kjente turistattraksjon er Schönbrunnslottet og slottsparken. Hofburg-kvartalet, Stefansdomen og Donau er også noe av det du kan få oppleve. Wienerkonsert på Schönbrunnslottet er mulig en av kveldene.

9. dag: Nå settes vi kursen mot Tyskland igjen, hvor vi følger de østlige motorveiene i retning Leipzig. Etter gode stopp underveis er vi i kveldingen framme for middag og overnatting. 

10. dag: Vi fortsetter nordover mot den gamle hansabyen Rostock, hvor vi utpå ettermiddagen skal ta ferje over til Gedser i Danmark. Deretter til København hvor vi skal bo denne natten.

11. dag: Dagen brukes i Kongens by, København. Her blir det Kongens Nytorv, den lille Havfrue, Høybroplass og helt sikkert litt shopping på Strøget. Utpå ettermiddagen seiler vi med DFDS til Oslo.

12. dag: Etter frokost går vi i land i Oslo som faktisk er vår 5. hovedstad på denne turen. Vi kjører videre mot Sørlandet i retning Stavanger.

Bestilling før 20. feb.: r 14.790,-.  
Etter dette er prisen kr 15.500,- pr. pers. i dobbeltrom/lugar.
Tillegg for enkeltrom: kr 2900,-.

Bestilling


Fornavn
Etternavn
E-post
Telefon
Fødselsdato
Adresse
Postnr   Poststed   
Påstigning
Tekst
  
 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet
Tlf 320 90 300

Bestill feriekatalogen
 
Bilder og tekst © Hermon Reiser 2019 | Admin