Italia og Roma, AVLYST pga covid-19

 — 

Ingenting er som å reise gjennom Europa og kjenne en forsmak på sommeren. På denne turen har vi lagt inn både spektakulære fjelloverganger i Alpene og et middelaldersk sus i Italia. Her får du fra høyalpine fjelloverganger med snø på toppene til antikkens Roma med Colosseum og Forum Romanum. Vi skal besøke lilleputtstaten San Marino og oppleve den unike middelalderarkitekturen i Toscanas vakre by Siena. Du skal få vandre i Frans av Assisis fotspor, og inn i Vatikanstatens fantastiske katedral, Peterskirken. Kanskje du vil ha en eplekake med krem på torget i Innsbruck eller en god cappuccino på en fortauskafe i Roma?

Velkommen til en spennende tur over alper og slettelandskap og til en tidsreise som tar oss fra antikken, renessansen og fram til vår moderne tid. Sjåfør og reiseleder er Bård Andreas Bårdsen og Finn Bårdsen.

 

1. dag: Bussene følger oppsamlingsrutene fra Oslo og fra Haugesund (nr. 2 og 3). Disse to bussene møtes i Kristiansand hvor vi fordeler oss mellom bussen til Italia og bussen til Kroatia. Det blir mat om bord på Color Line på turen over Skagerak. Båten er inne i Hirtshals ca. kl. 19.30, og vi er framme ved hotellet noe over kl. 22.00 til god natts søvn og hvile.

2. dag: Kursen settes i dag mot Tyskland, og vi følger hovedveien sørover gjennom Hamburg og Hannover. Her dreier vi over mot øst og kommer til den gamle hovedgrenseovergangen mellom tidligere Øst- og Vest-Tyskland. Overgangen heter Marienborn og er i dag bevart som et museum. Her gjør vi en stopp hvor vi besøker utstillingene som er her. Etter en god ettermiddagsetappe er vi framme ved hotellet vårt i Halle for middag og overnatting.

3. dag: Med stø kurs forsetter vi sørover etter frokost. Vi passerer etterhvert Nürnberg,  og ved München kommer vi til å stoppe ved Olympiaparken fra 1972. Byen ligger i et stort slettelandskap hvor vi fra Olympiatårnet får en fantastisk utsikt både mot byen og ikke minst mot Alpene som reiser seg i horisonten. Vi følger så motorveien videre mot grenseovergangen til Østerrike ved Salzburg og holder deretter stø kurs mot Zell am See, hvor vi skal bo denne natten.  

4. dag:I dag står virkelig Alpene i fokus, for etappen vi har foran oss er et av de mest fantastiske fjellpassene i Østerrike og Alpene som helhet. Grossglockner Hochalpenstrasse byr på en unik reise over fjellpass på over 2500 meters høyde før vi starter på neste fjellpass inn i Italia. Vi kommer til å kjøre over Lago di Misurina før vi kommer til Cortina d’Ampezzo. Selvsagt kommer vi til å gjøre gode stopp underveis, både til fotografering og til matpauser. Godt utpå ettermiddagen har vi faktisk kjørt gjennom Alpene og er kommet til Belluno hvor vi skal overnatte denne dagen. 

5. dag: Det flate landskapet som møter oss når vi passerer i utkanten av Venezia kommer til å følge oss over Po-deltaet og helt inn mot fjellrekken Appenninene i Italia denne dagen. På veien til Assisi legger vi turen om den lille staten San Marino, som rett og slett er en selvstendig stat midt i Italia. Et eget lite land med en lang historie og en beliggenhet som fascinerer oss alle. Her på fjelltoppene fra middelalderbyen har vi utsikt helt til Adriaterhavet og oppover i fjellene i Italia. Etter besøket fortsetter vi over mot landsdelen Umbria og til byen Assisi hvor vi skal bo de neste to nettene.

6. dag: I dag skal vi følge i Frans av Assisis fotspor. Selve byen ligger på en høyde med en nydelig utsikt over det frodige landskapet som er i denne delen av Italia. Middelalderbyen er godt bevart, og vi skal sammen både vandre og besøke flere av de sentrale stedene og kirkene som er knyttet opp mot den fattige munken Frans som har satt så dype spor etter seg. Dette blir en lærerik dag i fantastisk vakre omgivelser. 

Italia og Roma

7. dag: Etter frokost har vi en rundt 2,5 timers tur før vi er i Roma. Og når vi er kommet dit, starter vi på et spennende og tettpakket program i denne historiske byen. Her blir det Vatikanet med Peterskirken, Spansketrappen, Forum Romanum, Trevifontenen og mye mer. Det er godt vi har mer enn én dag til disposisjon her.

8. dag: Roma! – Det vi ikke rakk dagen før, gjør vi denne dagen. Selvsagt har vi egen guide her, og vi kommer til å bruke offentlig transport for effektivt å komme fra det ene stedet til det andre. I Roma ligger severdighetene på rekke og rad.

9. dag: På morgenen kjører vi nordover igjen, ut av landsdelen Lazio og inn i Toscana. Her skal vi besøke byen Siena, en unik middelalderby med sin unike og karakteriske katedral, og torget Campo di Siena, hvor det kjente hesteveddeløpet Palioen finner sted. Etter en god stopp her fortsetter vi nordover i retning Firenze og over fjellene til Bologna. Utpå kveldingen er vi igjen ved Po-deltaet hvor vi skal ha middag og overnatting denne dagen.

10. dag: Nå er kursen for alvor satt nordover igjen. Vi skal følge hovedveien inn i Adigedalen som tar oss gjennom verdens lengste frukthage på vei mot Bolzano, før motorveien for alvor stiger oppover Alpene og inn i Østerrike. Det blir noen stopp underveis før vi passerer Brennerpasset og igjen er inne i Østerrike. Her skal vi bo i hjertet av Tirols hovedstad, Innsbruck. Det blir majestetiske alper, olympisk historie, en intim og vakker Altstadt og kanskje en Apfelstrudel mit Vanille med en god kaffe til? Tid på egenhånd vil det også være her i denne vakre byen.   

11. dag:  Vi har mer alpeveier igjen, for på morgenen går ferden over Seefeld og inn i Bayern. Gode stopp underveis før vi utpå dagen er ved Rothenburg ob der Tauber. Her har vi en god pause hvor nok noen vil besøke julebutikken, mens andre vil være med og gå på de gamle middelaldermurene. Så fortsetter vi nordover i Tyskland før vi denne kvelden har kommet til byen Göttingen for middag og overnatting.

12. dag: Reisemålet denne dagen er hotellet vårt i Danmark. Det er pinsetid, så noe ekstra trafikk må vi nok regne med mens vi følger hovedveien nordover forbi både Hannover og Hamburg. Det blir gode stopp underveis, og utpå ettermiddagen kjører vi inn i Danmark, der vi skal overnatte og en God dansk middag venter oss denne kvelden.

13. dag: Siste etappen går til Hirtshals og en fin seiling over til Kristiansand hvor vi ankommer utpå ettermiddagen. Deretter går turen hjemover til de ulike stoppestedene hvor vi alle etter hvert stiger av.

Bestilling før 1. mars: kr 15.900,-. 
Etter dette er prisen kr 16.400,-.

Tillegg for enkeltrom: kr 2400,-.

Bestilling forespørsel
Buss 3 møter rute 2 i Kristiansand.
Powered by Cornerstone