Lofoten

 — 

Lofoten er en naturopplevelse av de sjeldne! Havet, de små fiskeværene, stupbratte fjellsider, grønne fjelltopper og yrende fugleliv gjør oppholdet her til et minne for livet. Varierende landskap på ferden gjennom det langstrakte landet vårt gir noe av det vakreste en bussreise kan by på. Sjåfør blir Richard Aardal og reiseleder Asle Stølsdokken.

Reisefakta

• 1 natt i Røros
• 1 natt i Mo i Rana
• 3 netter i Svolvær
• 1 natt i Bodø
• 1 natt i Sandnessjøen
• 1 natt i Snåsa
• 1 natt i Oppdal
• Frokost og middag alle dager   

1. dag: Avreisen fra Sørlandet følger påstigningsruta til Oslo. Turen går videre til Elverum og nordover. Vi tar noen stopp underveis i Østerdalen før vi ankommer bergstaden Røros. Her blir vår første overnatting.    

2. dag: Etter en god frokost går turen via Selbu og nordover gjennom sommergrønne Trøndelag med sine jordbruksbygder. Vi tar noen stopp underveis og passerer Nordlandsgrensa, Majavatn, Trofors og Mosjøen før vi er framme til middag på Scandic Meyergården i Mo i Rana.

3. dag: I dag går turen over Saltfjellet. Ved Polarsirkelen gjør vi en stopp før ferden fortsetter ned Saltdalen til marmorbyen Fauske. Etter lunsj her kjører vi videre nordover, tar ferja Bogenes-Lødingen og videre til Svolvær hvor vi skal bo i tre netter.

4. og 5. dag: En av dagene blir en såkalt «fridag», da er det ulike interessante aktiviteter den enkelte kan velge i. Den andre dagen får vi en lokal guide. Med buss vil guiden ta oss med på flotte destinasjoner som bare Lofoten kan by på. Blant annet besøker vi den berømte Lofotkatedralen, og lunsjstoppen legger vi til Henningsvær. Midnattssola håper vi også i år å få med oss en av sein-kveldene i Lofoten. Et par av kveldene på hotellet legger vi opp til fellessamlinger med sang, musikk og gode historier.

6. dag: I dag går turen til veis ende i Lofoten, nemlig Å. Denne strekningen er spesiell med sine bratte fjell og trivelige små fiskevær. Vi tar en tur innom den kjente ”skarv”smeden på Sund, så tar vi en stopp ved Reine og ender opp i Å. Derfra kjører vi til Moskenes, hvor vi tar ferja over Vestfjorden til Bodø for overnatting.

7. dag: Etter frokost går turen videre sørover over Saltstraumen og Saltfjellet, som er et kjent reinbeiteområde. Vi passerer Mo i Rana igjen, den største byen på Helgeland. Så kjører vi mot vakre Helgelandskysten, med sine tusenvis av øyer, holmer og skjær, før vi kommer til Petter Dass-museet på Alstadhaug. Etter dette fine og interessante besøket kjører vi langs fjellkjeden «De syv søstre». Videre går turen til middag på hotellet i Sandnessjøen og god anledning til å nyte sommerkvelden.

8. dag: Straks frokosten er inntatt, drar vi sørover og får med oss flere flotte naturopplevelser som det nordnorske landskapet varter opp med. Når vi kommer til Snåsa Hotell, er vi blitt noen opplevelser rikere.

9. dag: Etter frokost går turen videre sørover. Ut på formiddagen når vi Trondheim der vi skal besøke Nidarosdomen. Vi har litt tid i byen,  slik at de som ønsker det kan vandre litt på egen hånd. På ettermiddagen kjører vi mot Oppdal der vi skal bo siste natta på Skiferhotellet.

10. dag: Nå setter vi kursen hjemover med forhåpentligvis mange gode minner og opplevelser rikere. Vi kjører gjennom den vakre Gudbrandsdalen, forbi Lillehammer og til Oslo. Bussturen ender i Kristiansand.

Bestilling før 3. mai: kr 16.700,-
Etter dette er prisen kr 17.200,-
Tillegg for enkeltrom: kr 5900,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone