Lofoten

 — 

Lofoten er en naturopplevelse av de sjeldne! Havet, de små fiskeværene, stupbratte fjellsider, grønne fjelltopper og yrende fugleliv gjør oppholdet her til et minne for livet. Varierende landskap på ferden gjennom det langstrakte landet vårt gir noe av det vakreste en bussreise kan by på. Sjåfør blir Richard Aardal og reiseleder Asle Stølsdokken.

Reisefakta
• 1 natt i Røros
• 1 natt i Mo i Rana
• 3 netter i Svolvær
• 1 natt i Bodø
• 1 natt i Sandnessjøen
• 1 natt i Oppdal
• Frokost og middag alle dager   

1. dag: Avreisen fra Sørlandet følger påstigningsruta til Oslo. Turen går videre til Elverum og nordover. Vi tar noen stopp underveis i Østerdalen før vi ankommer bergstaden Røros. Her blir vår første overnatting.    

2. dag: Etter en god frokost går turen via Selbu og nordover gjennom sommergrønne Trøndelag med sine jordbruksbygder. Vi tar noen stopp underveis og passerer Nordlandsgrensa, Majavatn, Trofors og Mosjøen før vi er framme til middag på Scandic Meyergården i Mo i Rana.

3. dag: I dag går turen over Saltfjellet. Ved Polarsirkelen gjør vi en stopp før ferden fortsetter ned Saltdalen til marmorbyen Fauske. Etter lunsj her kjører vi videre nordover, tar ferja Bogenes-Lødingen og videre sør-vestover til Svolvær hvor vi skal bo på Thon hotel i tre netter.

4. og 5. dag: En lokal guide blir med oss en av dagene, og vi besøker mange kjente steder: Henningsvær, kjent som Lofotens Venezia, Kabelvåg, Reine og Lofotkatedralen. Mulighet for å oppleve midnattssola dersom været tillater det.

6. dag: I dag går turen til veis ende i Lofoten, nemlig Å. Denne strekningen er spesiell med sine bratte fjell og trivelige små fiskevær. Vi tar en tur innom den kjente ”skarv”smeden på Sund (inngangsbillett), så tar vi en stopp ved Reine og ender opp i Å. Derfra kjører vi til Moskenes, hvor vi tar ferja over Vestfjorden til Bodø for overnatting på Thon Hotel Nordlys.

7. dag: Etter frokost går turen videre sørover over Saltstraumen og Saltfjellet, som er et kjent reinbeiteområde. Vi passerer Mo i Rana igjen, den største byen på Helgeland. Mellom Mo og Mosjøen tar vi av mot vest, mot vakre Helgelandskysten, med sine tusenvis av øyer, holmer og skjær. Vi passerer Sandnessjøen hvor vi skal bo den natten, på vei mot Petter Dass-museet på Alstadhaug. Etter dette fine og interessante besøket blir det middag på hotellet i Sandnessjøen og god anledning til å nyte sommerkvelden.

8. dag: Straks frokosten er inntatt, drar vi sørover til signingsbyen Trondheim. Her finner vi Stiftsgården, Nidarosdomen og gamle Bybroa. Utpå ettermiddagen kjører vi til Quality Skifer Hotel Oppdal der middag og gode senger venter oss.

9. dag: Etter en tidlig frokost går turen over vakre Dovrefjell og videre nedover Gudbrandsdalen forbi Lillehammer i retning Oslo. I løpet av kvelden ankommer de siste gjestene Kristiansand, mange minner rikere.

Bestilling før 5. mai: kr 14.900,-
Etter dette er prisen kr 15.500,-
Tillegg for enkeltrom: kr 2800,-

Bestilling forespørsel


Hermon Høyfjellssenter og Reiser AS

 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet

320 90 300

Bestill feriekatalogen

Powered by Cornerstone