Lofoten, AVLYST pga covid-19

 — 
Lofoten

Lofoten er en naturopplevelse av de sjeldne! Havet, de små fiskeværene, stupbratte fjellsider, grønne fjelltopper og yrende fugleliv gjør oppholdet her til et minne for livet. Varierende landskap på ferden gjennom det langstrakte landet vårt gir noe av det vakreste en bussreise kan by på. Sjåfør og reiseleder blir Jon Martin Øverby og Hans Inge Fagervik. 

Reisefakta
• 1 natt i Røros
• 1 natt i Mo i Rana
• 3 netter i Svolvær
• 1 natt i Bodø
• 1 natt i Namsskogan
• 1 natt i Oppdal
• Frokost og middag alle dager   

1. dag: Avreisen fra Sørlandet følger påstigningsrute nr. 1 til Oslo. Turen går videre til Elverum og nordover. Vi tar noen stopp underveis i Østerdalen før vi ankommer bergstaden Røros. Her blir vår første overnatting.    

2. dag: Etter en god frokost går turen via Selbu og nordover gjennom de sommergrønne Trøndelagsfylkene med sine jordbruksbygder. Vi tar noen stopp underveis og passerer Nordlandsgrensa, Majavatn, Trofors og Mosjøen før vi er framme til middag på vårt hotel i Mo i Rana.

3. dag: I dag går turen over Saltfjellet. Ved Polarsirkelen gjør vi en stopp før ferden fortsetter ned Saltdalen til marmorbyen Fauske. Etter lunsj her kjører vi videre nordover, tar ferja til Løddingen og videre sør-vestover til Svolvær hvor vi skal bo på Thon hotel i tre netter.

4. og 5. dag: En lokal guide blir med oss en av dagene, og vi besøker mange kjente steder: Henningsvær, kjent som Lofotens Venezia, Kabelvåg, Reine og Lofotkatedralen.

6. dag: I dag går turen til veis ende i Lofoten, nemlig Å. Denne strekningen er spesiell med sine bratte fjell og trivelige små fiskevær. Vi tar en tur innom den kjente ”skarv”smeden på Sund (inngangsbillett), så tar vi en stopp ved Reine og ender opp i Å. Derfra kjører vi til Moskenes, hvor vi tar ferja over Vestfjorden til Bodø for overnatting.

7. dag: Etter frokost går turen sørover. Vi kjører via Saltstraumen, Rognan og Polarsirkelen til Grong. Foran oss har vi enda en dag med eventyrlige naturopplevelser. Vel fremme står middagen klar.

8. dag: Straks frokosten er inntatt, drar vi sørover til signingsbyen Trondheim. Her finner vi Stiftsgården, Nidarosdomen og gamle Bybroa. Utpå ettermiddagen kjører vi via Oppdal over Dovrefjell til Dombås der middag og gode senger venter på oss.

9. dag: Etter en tidlig frokost går turen  nedover Gudbrandsdalen forbi Lillehammer og Hamar i retning Kristiansand. I løpet av kvelden er vi hjemme igjen, mange minner rikere.

Bestilling før 20. april: kr 11.900,-.
Etter dette er prisen kr 12.300,-.

Tillegg for enkeltrom: kr 2400,-.

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone