Østerrike med Salzburg

 — 

Vi gleder oss over å kunne invitere til en ny tur i reiseprogrammet vårt dette året. Her vil det være en flott kombinasjon med gode natur- og vandreopplevelser i idylliske Seefeld i Østerrike og over i historiens og kulturens fotspor med både Martin Luther og Johan Sebastian Bach. Vertskap på denne turen vil være Arne Håtveit og Bård Andreas Bårdsen.

Reisefakta
• 3 netter i Tyskland
• 4 netter i Østerrike  
• 2 netter på Stena Line Gøteborg-Kiel
• Frokost og middag alle dager

1. dag: Vi følger oppsamlingsruta vår fra Kristiansand og rundt kysten før vi i kveldingen i Gøteborg går om bord i Stena Line med kurs for Kiel. Buffémiddag og hygge utover kvelden før en god natts søvn.

2. dag: Etter en god frokost setter vi kursen sørover i Tyskland. Med gode stopp underveis går denne typiske reisedagen fint. Vi gjør en fin stopp i idylliske Hann. Münden på veien før vi stanser ved stamhotellet vårt like ved Mains elvebredd i Schweinfurt.

Østerrike med Salzburg

3. dag: I dag kommer vi fram til Seefeld i tidlig kvelding, og underveis skal vi blant annet stoppe i den bayerske byen Oberammergau hvor det hvert 10. år oppføres de kjente Pasjonsspillene. Her vil du få høre historien om bakgrunnen for hvorfor dette har vært en ubrutt tradisjon siden 1634 og hvordan spillet har fått utvikle seg gjennom århundrene. Oberammergau er også kjent for sin treskjæringskunst og for måten de dekorerer husene sine. Dette vil du få god tid til å se under oppholdet vårt her. Herfra bruker vi ca. 1 time før vi er framme ved det flotte Hotel Eden i Seefeld. Her skal vi ha base de neste 4 nettene.

4.–7. dag: Nå har vi 3 hele dager til disposisjon i denne vakre byen i landsdelen Tirol i Østerrike. Omgitt av høye fjell og med en utsikt utover Inndalen innbyr denne byen til både aktive dager og til å nyte dagene i ditt eget tempo. Hotel Eden er et flott anlegg med både svømmebasseng og spa-avdeling, så her skal vi bo og spise godt. Fjellvandrerne blant oss kan velge i et fantastisk rutenett av stier og turløyper, og gondolene kan ta oss til de høyeste toppene. En av dagene setter vi opp tur til Tirols hovedstad, Innsbruck, som ligger bare en halvtimes kjøretur unna. Uansett vil vi som vertskap legge til rette for at dagene blir den alpeopplevelsen vi gjerne vil gi dere.

7. dag: Etter frokost setter vi kursen for Garmisch Partenkirchen hvor vi blant annet skal besøke olympiastadion som den dag i dag er arena for nyttårshopprennet. Det er mye idrettshistorie i disse byene vi besøker, og norsk vintersport har virkelig satt sine spor. Etter hvert fortsetter vi nordover mot Rothenburg ob der Tauber, hvor vi skal overnatte denne dagen. Hotellet ligger like ved bymuren som omkranser sentrumskjernen, og de som vil kan bli med og traske i middelaldersporene her.

8. dag: Nå dreier vi mer i nordøstlig retning med kurs for Leipzig, byen som sammen med Dresden utgjorde det kulturelle og musikalske midtpunkt i Tyskland på Bach sin tid. Men Leipzig var også sentral i tiden før Berlinmurens fall hvor kirkene i byen var svært viktige. Dette er blant noe av det vi skal oppleve denne dagen. Vi skal overnatte i sentrum av byen, så her ligger det godt til rette for en byvandring på kveldstid også.

9. dag: Etter en tidlig frokost kjører vi til Wittenberg hvor vi selvsagt skal følge i Luthers fotspor. Det er utrolig hvor mye denne delen av kirkehistorien har satt av gode spor i vårt eget land og vår historie.  En fin liten by med mye historie. Deretter går ferden i retning utkanten av Berlin før vi holder stødig kurs for Kiel og ferja som seiler mot Gøteborg denne kvelden.

10. dag: I dag er det siste etappe på denne septemberturen. Underveis stiger nye og gode reisevenner av, og vi kan alle se tilbake på fine opplevelser sammen.

Bestilling før 17. juli:  kr 13.600,-.
Etter dette er prisen kr 13.900,- pr. pers. i dobbeltrom/lugar.
Tillegg for enkeltrom: kr 2700,-.

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone