Østerrike med Salzburg

 — 
Østerrike med Salzburg

Storslagne Østerrike byr på vakker natur med alpetopper, bugnende blomsterkasser og et levende gårdsliv. Her blir det spennende og fascinerende opplevelser, konserter og hyggekvelder. Salzburg er virkelig en kulturby, og vi skal besøke Domkirken, festningen, gamlebyen og slottskvarteret. I gemyttlige Ramsau blir det utflukter til bl.a. Hallstatt, Dachstein og Schladming. Det blir anledning til flotte fotturer i Alpene med turleder. Reiseleder  og sjåfører på turen blir Arne Håtveit og Jon Martin Øverby.

Reisefakta
• 2 netter i Tyskland
• 6 netter i Ramsau 
• 2 netter på Stena Line Gøteborg-Kiel
• Frokost og middag alle dager

1. dag: Vi følger vår oppsamlingsrute nr. 1fra Kristiansand via Oslo til Gøteborg for en fin seiling til Kiel. Overnatting om bord og en deilig middagsbuffé om kvelden.

2. dag: Etter frokost går turen sørover til middelalderbyen Celle. Her blir vi noen timer og nyter fantastisk arkitektur og stemning før turen går videre sørover for overnatting.

3. dag: Vi ankommer Salzburg. Det første som møter oss her er den store hvitkalkede festningen på høyden bak gamlebyen. I denne byen skal vi tilbringe resten av ettermiddagen. Turen går videre til Ramsau for middag og overnatting.

4. dag: Etter frokost har vi en velfortjent hviledag på vårt 4-stjerners hotell Lindenhof. Her kan du ta en fottur i de østerriske alper eller bare slappe av i svømmebassenget og velværeavdelingen på hotellet.

5. dag: I dag skal vi ha en formiddagstur til nabobyen Schladming. Vi tar oss god tid i denne fascinerende alpebyen. Turen går videre til ullspinneriet Lodenwalker. Her får vi omvisning, og det blir anledning til å handle tradisjonelle østerriske ullprodukter.

6. dag: Heldagstur langs Østerrikes ”Romantische Strasse”. Veien fører oss til Hallstatt. Denne byen har en over 4500-årig historie og verdens eldste saltverk som du kan besøke. Du kan også rusle en tur i byen som betegnes som en av de vakreste byene i verden.

7. dag: Formiddagen tilbringer vi i Ramsau. På ettermiddagen kjører vi til foten av fjellmassivet Dachstein. De som ønsker det, tar gondolbanen opp til selve isbreen.
Fra bussholdeplassen kan du velge å spasere på de fine vandreveiene i området eller følge bussen ned igjen til hotellet.

8. dag: I dag blir det hviledag i Alpene. Dagen benyttes til spaserturer og fjellturer i alpelandskapet, butikkbesøk eller en tur i det flotte svømmebassenget og velværeavdelingen. Når det gjelder dagene i Ramsau, tar vi forbehold om programbytte med hensyn til været.

9. dag: Vi tar farvel med Ramsau. Vi tar nå en annen vei hjemover gjennom Tyskland. Her blir det en god stopp i den historiske byen Passau ved Donau, gled deg! Så setter vi kursen nordover for middag og overnatting i Schweinfurt.

10. dag: Etter frokost kjører vi mot Kiel. Vi stopper i idylliske Hildesheim. Her blir det tid til å se seg litt rundt og kanskje handle. Båten seiler fra Kiel klokken 18.45.

11. dag: Da gjenstår siste etappe før du igjen er hjemme.

Bestilling før 15. juni:  kr 13.600,-.
Etter dette er prisen kr 13.900,- pr. pers.i dobbeltrom/lugar.
Tillegg for enkeltrom: kr 2700,-.

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone