Sveits og sør-Tyskland FULLT

 — 

Vi har gleden av å presentere den eventyrlige alpebyen ADELBODEN også i år. Så mange opplevelser på én og samme tur er det sjelden du får. Alpelandet Sveits er med sine innsjøer, grønne daler og snøhvite alpetopper en overveldende naturopplevelse. Du får med deg blomsterøya Mainau ved Bodensjøen, vandring i alpefjellene og det idylliske fyrstedømmet Liechtenstein for å nevne noe. Sjåfør og reiseleder blir Jon Martin Øverby og Hans Inge Fagervik.

Reisefakta
• 2 netter på Stena Line
• 4 netter i Tyskland
• 4 netter i Sveits
• Frokost og middag alle dager
• Color Line Kristiansand/ Hirtshals tur/retur 
• Gjestekort i Adelboden, som gir gratis skyss med heiser, gondolbaner og lokalbusser

1. dag: Vi følger vår oppsamlingsrute nr. 2 fra Haugesund på morgenen og plukker opp reisende via Stavanger til Kristiansand. Likeså fra Oslo via Drammen, Larvik og Porsgrunn til Kristiansand. Herfra går ferjen over til Hirtshals, og vi nyter overfarten med middagsbuffé. Så kjører vi videre i underkant av to timer til vårt hotell i  Danmark, hvor en god seng venter på oss.

2. dag: Etter frokost går turen sørover forbi Hamburg, og vi ankommer bindingsverksbyen Goslar. Den maleriske gruvebyen fra 922 blir en overveldende opplevelse denne ettermiddagen. Middag og overnatting på vårt hotell.

3. dag: Turen går videre sørover. I byen der Martin Luther ble lyst i bann, Worms, vil vi ta en liten stopp. Deretter går turen videre til Stuttgart, hovedstaden i delstaten Baden-Wüttemberg. Middag og overnatting.

4. dag: Turen i dag forsetter til Bodensjøen og blomsterøya Mainau. Her finnes mye flott, blant annet en av Tysklands største attraksjoner, det 250 år gamle slottet. Etter en unik blomsteropplevelse reiser vi videre og kommer til slutt fram til Adelboden og misjonshotellet Hotel Alpina i de sveitsiske alper.

5. til 7. dag: I vakre naturomivelser benytter vi dagene her til utflukter fra hotellet. Alle får et gjestekort med i prisen, noe som gjør at du kan ta heiser, gondolbaner og lokalbusser gratis. Dette er etter vår mening en av de fineste vandreveier i Sveits. Det idylliske sentrumet med butikker og små resturanter er også verdt et besøk. Gled deg. Husk å ta med gode sko til fjellturene.

8. dag: Vi sier farvel til vårt hyggelige vertskap i Sveits og setter kursen mot fyrstedømmet Liechtenstein med sine 30.000 innbyggere hvor vi gjør en stopp i hovedstaden Vaduz. Senere går turen til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Her blir det middag og overnatting på vårt hotell.

9. dag:  Formiddag brukes i Rothenburg ob der Tauber. Det er mange som setter pris på å besøke det artig bamsehuset og  det utrolige julehuset i byen, selv om vi er i september. Turen går videre nordover med et koselig stopp for lunsj i Melsungen. Utpå kvelden ruller bussen inn i nok en historisk, kunstnerisk og idyllisk by, nemlig Celle.

10. dag: Formiddagen skal vi bruke i Celle der det finnes mer enn 400 bygninger fra middelalderen og et slott i renessanse- og barokkstil. Så drar vi videre nordover forbi Hamburg og i retning Danmark. Er trafikken snill med oss, så blir det tid til litt grensehandel i Flensburg. På kveldens hotell venter middag og gode senger.

11. dag: Etter at vi har spist frokost setter vi kursen på nytt mot Hirtshals. Color Line tar oss over til Kristiansand. Så er det bare sjarmøretappen hjem igjen.

Bestilling før 15. juni:  kr. 13.900,- .
Etter dette er prisen  kr 14.400,-.
Tillegg for enkeltrom/lugar kr 2900,-.

Påstigningsrute nr. 2:
Haugesund                            kl. 08.00
Håvik på Karmøy                   kl. 08.20
Mortavika ferjeleie                   kl. 09.25
Stavanger jernbanestasjon      kl. 10.10
Sandnes rutebilstasjon            kl. 10.45
Bens kafé på Helleland            kl. 11.30
Moi YX                                      kl. 12.30
Uno-X Flekkefjord                     kl. 12.50
Lyngdal Inn                                kl. 13.25
Kristiansand Color line            kl. 15.30

Påstigningsrute nr. 3:
Oslo Sentralbanestasjon Sjøsiden     kl. 09.00
Drammen bussterminal                      kl. 09.45      
Larvik tog/bussterminal                      kl. 11.00
Porsgrunn bussterminal                     kl. 11.25
Arendal: Falken på Harebakken         kl. 13.45
Grimstad Odden senter                      kl. 14.05
Kristiansand                                        kl. 14.45

Bestilling forespørsel
Buss 3 møter rute 2 i Kristiansand.
Powered by Cornerstone