Tur 5 Pasjonspillene i Oberammergau i 2020 (Tyskland)

 — 

Av årets 5 turer til pasjonsspillet i Oberammergau er dette den korteste i antall dager. Kanskje den passer best for deg? Vi samler opp gjester med buss fra Haugesund og Oslo og møtes i Kristiansand for å kjøre sammen i én buss til Oberammergau. Det blir fergetur mellom Kristiansand og Hirtshals begge veier og overnattinger i Horsens, Kassel, Memmingen, Oberammergau, Offenburg og Hildesheim. I tillegg til turens mål; det spennende og opplevelsesrike pasjonsspillet i Oberammergau som fremføres hvert tiende år, får du også med deg middelalderbyene Celle og Rothenburg ob der Tauber. Vi besøker også byene Worms og Hildesheim på turen.

Sjåfør blir Jon Martin Øverby.

 Reisefakta:
• 2 netter i Danmark
• 5 netter i Tyskland
• Frokost og middag alle dager
• Inngang til Pasjonsspillene i Oberammergau

 Dagsprogram:
Dag 1: Vi starter med å kjøre våre 2 busser fra Oslo og Haugesund til Kristiansand. Der går vi om bord i Color Line med kurs for Danmark. På overfarten spiser vi en deilig middagsbuffé mens vi blir litt bedre kjent med hverandre. Ved ankomst i Hirtshals kjører vi sørover og kommer frem til vårt hotell i Horsens der deilige senger venter på oss.

Dag 2: Frokosten inntar vi på hotellet før vi fortsetter videre sørover. Vi tar en stopp i middelalderbyen Celle. Denne «maleriske» byen med over 400 bygninger i bindingsverk og et slott i renessanse- og barokkstil er en opplevelse i seg selv. Derfra kjører vi til Kassel der hotellet venter på oss med middag.

Dag 3: Etter en bedre tysk frokost setter vi kursen mot Rothenburg ob der Tauber. Denne middelalderbyen er også en opplevelse å få med. Du kan vandre inn til sentrum på byens murer, besøke julehuset, bamsehuset, dukkemuseet m.m. eller bare slappe av gatelangs på historisk grunn. Du finner et sted å spise lunsj før vi drar videre til kveldens hotell og middag i Memmingen.

Dag 4: Nå har dagen kommet for turens store opplevelse: Pasjonsspillet i Oberammergau. Etter en liten kjøretur er vi fremme, og vi tar oss tid til en vandring i et sentrum du sjelden har opplevd. Så samles vi til forestillingen, som varer i til sammen 5 timer inkludert en pause der vi blir servert middag på en av byens restauranter. Fulle av inntrykk finner vi frem til kveldens hotell og får oss en god natts søvn.

Dag 5: Etter frokost setter vi kursen vestover og ankommer blomsterøya Mainau i Bodensjøen: En fantastisk perle med en kjempestor hage som rommer mange små hager og blomsterarrangement rundt omkring og hvor det også ligger et fantastisk slott. Derfra går turen i retning Offenburg hvor hotellet er klar til å servere oss middag.

Dag 6: Fortsatt venter nye opplevelser på oss. Vi setter kursen nordover, og byen Worms, der Luther ble lyst i bann, blir første stopp i dag. Den store katedralen møter oss med sitt majestetiske ytre, og vi besøker minnesmerket over Martin Luther. Derfra kjører vi nordover og avslutter dagen i byen Hildesheim der hotell og middag venter på oss.

Dag 7: I løpet av dagen vil vi «skifte nasjonalitet» og på nytt og bli dansker for noen timer, for det er i Horsens hotellet og middagen venter på oss. Men vi tar oss tid til, dersom trafikken tillater det, å besøke Hansa og marsipanbyen Lübeck på veien nordover.

Dag 8: Turen nærmer seg slutten. Etter frokost drar vi opp til Hirtshals der Color Line tar oss over til Kristiansand. Ved ankomsten går én buss vestover til Haugesund og én øst og nord til Oslo. På kvelden er vi hjemme igjen etter begivenhetsrike dager i et fargerikt fellesskap og med minner for livet.

           

Tur til Pasjonsspillet i Oberammergau 2020

 

Ønsker du / dere å bli med på tur til  Pasjonsspillet i Oberammergau 1.-8. juli 2020
På baksiden av brevet er programmet for turen. Siden det er lenge til turen går kan det bli mindre program-justeringer.

 

Påstigningsrute 2:

Haugesund kl. 08.00
Håvik på Karmøy kl. 08.20
Mortavika ferjeleie kl. 09.25
Stavanger jernbanestasjon kl. 10.10
Sandnes rutebilstasjon kl. 10.45
Bens kafé på Helleland kl. 11.30
Moi YX kl. 12.30
Uno-X Flekkefjord kl. 12.50
Lyngdal Inn kl. 13.25
Kristiansand Color Line kl. 15.30

 

Påstigningsrute 3:      

Denne bussen møter rute 2 i Kristiansand.
Oslo Sentralbanestasjon sjøsiden               kl. 09.00
Drammen bussterminal                            kl. 09.45
Larvik tog/bussterminal                            kl. 11.00
Porsgrunn bussterminal                           kl. 11.25
Arendal: Falken på Harebakken               kl. 13.45
Grimstad Odden senter                            kl. 14.05
Kristiansand        kl. 14.45

 Pris:

8 dagers tur, ca kr 14.900,- pr. person.
Enkeltromstillegg kr 1950,-.
Da det enda er lenge til avreise, ser vi oss nødt til å ta forbehold om eventuelle små endringer i pris.

Ved bestilling sender vi ut forskuddsbetaling på kr 3500,-. Dette dekker billetten til Pasjonsspillet.
Man får ikke refundert dette ved avbestilling av turen. Vi anbefaler derfor alle å ha reiseforsikring som dekker ved sykdom, samt avbestillingsforsikring.

Bestilling forespørsel
Buss 3 møter rute 2 i Kristiansand.
Powered by Cornerstone