Atlanterhavsveien

 — 

med Geiranger og Havila kystruten

Norge er et fantastisk flott land med fjell, fjorder og store kontraster. Det er noe vi ønsker å vise fram på denne turen! Bli med på en spektakulær reise og opplev mer av landet vårt,  som har så mye å by på: Geiranger,  Kystruten (Hurtigruta), Ålesund, Atlanterhavsveien og Molde. Sjåfør Nils Henrik Wibe Evensen og reiseleder Asle Stølsdokken.

Reisefakta

• 1 natt i Vinstra
• 2 netter i Ålesund
• 2 netter i Kristiansund
• 1 natt på Beitostølen
•  Hurtigruta fra Geiranger til Ålesund
•  Inngang i Bergtatt opplevelser
•  Halvpensjon alle dager

1. dag: Vi følger oppsamlingsruta fra Kristiansand til Oslo og videre oppover mot Lillehammer. Etter å ha kjørt gjennom vakre Gudbrandsdalen kommer vi til Thon Hotell på Otta der middag venter på oss.

2. dag: Etter en bedre frokost går turen til Geiranger, der vi får god tid til å oppleve et av Norges vakreste steder. Her går vi om bord i Havila Kystruten og seiler utover Geirangerfjorden. På kvelden legger vi til i Ålesund, hvor vi inntar middag og overnatter 2 netter på Scandic Hotell.

3. dag: Etter frokost vil en lokal guide vise oss ærverdige Ålesund. Vi blir tatt med på en interessant guidetur gjennom den flotte byen.  Vi tar også en tur ut til Giske der vi stopper ved den gamle kirken. I Ålesund finner vi det som kalles Mirakelhuset. Der skal vi innom og få guiding om den spektakulære historien fra bybrannen i 1904. Etterpå tar vi turen opp på Aksla og Fjellstua for lunsj. Om ettermiddagen blir det anledning til å rusle rundt i byen.

4. dag: Etter frokost setter vi kursen nordover mot Molde der vi får tid til å bese Rosenes by. Deretter skal vi til spektakulære Bergtatt Opplevelser. Vi kjører innover i fjellet til gruveåpningen i buss. Her går vi om bord i elektriske flåter som frakter oss trygt og sikkert på det glassklare vannet. Vi får opplevelser av de sjeldne. Etterpå blir det informativ video inne i konsertsalen med historikken til Bergtatt Opplevelser. Etter minnerike opplevelser i Bergtatt kjører vi til Bud, det gamle og kjente fiskeværet. Her blir det anledning til å kjøpe en fantastisk nydelig fiskesuppe laget av dagfersk fisk. Etterpå kjører vi mot Kristiansund, og vi skal innom Atlanterhavsveien der vi gjør et kaffestopp og får mulighet til å gå en lett tur rundt en av øyene. Turen går videre til vårt hotell i Kristiansund hvor vi skal bo i to netter.

5. dag: Denne dagen skal vi oppleve Kristiansund med alt det vakre denne byen har å by på. Vi får lokal guide som tar oss med i buss rundt på alle øyene som byen har. Etter guideturen kan den enkelte se seg rundt i byen på egen hånd.

6. dag: Denne dagen kjører vi fra Kristiansund. Turen går mot Sunndalsøra, så til Oppdal og videre over Dovrefjell med utsikt til Snøhetta. På Dombås blir det lunsjstopp før vi kjører nedover til Sel, over til Vågå og oppover mot Valdresflya. Vi spiser middag på Beitostølen Resort hvor vi overnatter. Etter middagen tar Asle oss med i det vakre Lyskapellet der han forteller litt om historikken til dette kapellet og holder en intimkonsert som en verdig avslutning på turen.

7. dag: Så er vi kommet frem til turens siste dag. Asle vil guide oss gjennom vakre Valdres og dele av sin lokalkunnskap. Deretter settes kursen mot Oslo før vi ender i Kristiansand.

Bestilling før 20. april: kr 13.200,-
Etter dette er prisen kr 13.900,-
Tillegg for enkeltrom: kr 3.200,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone