Kroatia, AVLYST pga covid-19

 — 

Vi gjentar suksessen med Kroatia-tur. Vi skal bo i den historiske fiskerbyen Rovinj som kalles «Adriaterhavets perle». Her kan du virkelig kombinere bade- og opplevelsesferie. I år blir mulighet for guidede sykkelturer med Asle Stølsdokken. I østerrikske Salzburg venter en lokal guide som skal ta oss med til Domkirken, festningen, gamlebyen og slottskvarteret. Sjåfør og reiseleder på turen blir Birger Jorde og Asle Stølsdokken.  

1. dag: Vi følger oppsamlingsrute nr. 2 og 3. Én buss går fra Haugesund og én fra Sarpsborg via Oslo til Kristiansand. Bussene møtes i Kristiansand der vi alle så samles i én buss. Vi går om bord i Color Line som frakter oss over til Danmark. Etter ca. to timers kjøring kommer vi frem til Horsens der vi skal overnatte.

2. dag: Etter frokost går turen sørover. Vi legger inn noen spennende stopp på veien nedover i Tyskland og kommer blant annet til bindingsverkbyen Hildesheim hvor vi skal spise lunsj. Herfra går turen videre til kveldens hotell, hvor vi inntar en herlig middag og overnatter. 

Kroatia og "Adriaterhavets perle"

3. dag: Utpå dagen ankommer vi Salzburg, og det første som møter oss er den store hvitkalkede festningen på høyden bak gamlebyen. Vår lokale guide tar oss med til severdighetene i Mozarts fødeby. Vi tilbringer resten av ettermiddagen og kvelden i Salzburg med middag og overnatting. For de som ønsker, blir det også tid til å gå på konsert om kvelden. 

4. dag: Etter frokost går turen gjennom Østerrikes vakre alper. Vi tar en lunsjstopp i Alpene før turen fortsetter sørover. Denne turen er en overveldende naturopplevelse fra begynnelse til slutt. Vi kjører videre gjennom Slovenia og videre til byen Rovinj i Kroatia hvor vi skal bo i seks netter. 

5. til 9. dag: Disse dagene skal nytes ved Adriaterhavet. Vi bor på Hotell Eden i Rovinj. Du kan bade i hotellets mange utendørs svømmebassenger eller i Adriaterhavet. Det går også båtturer ut til de mange øyene ved kysten. 

Rovinj kalles ofte «Adriaterhavets perle» grunnet sin unike beliggenhet ute på en odde. Det er en vital, bohemsk og sjarmerende by med ca. 14 000 innbyggere. I flere århundrer var byen under venetiansk innflytelse, noe som preger bybildet i dag. Gamlebyen har trange, maleriske gater, og på et av torgene er det livlig marked hver dag. Langs stranden går den vakre strandpromenaden Obala, og flotte fiske- og utfluktsbåter ligger langs kaiene. Her skal vi nyte dagene med soling, bading og små utflukter. En av dagene får vi med oss en lokal svensktalende guide og kjører en tur i distriktet inkludert den historiske byen Pula. Asle Stølsdokken bidrar med hyggelige sangkvelder.

BLI  MED PÅ SYKKELTUR! Områdene rundt Rovinj er både innbydende og ideelle for de som ønsker å oppleve naturen fra sykkelsetet. Hotell Eden har sykler til leie, og du kan også leie sykkel inne i byen. Sykkelturer kan du ta på fine og godt tilrettelagte stier og småveier langs den sjarmerende skjærgården, og flere steder kommer du til små kafeer/kiosker der du kan nyte forfriskninger mens du lar øynene hvile på det asurblå Adriaterhavet. Og kanskje fristes du til et herlig bad på en av de fine strendene?
Sykkelrutene er godt merket, og du kan ta rundturer og lett finne tilbake til hotellet.

I de fem tidligere årene som Hermon har hatt turer til Kroatia og Rovinj har Asle syklet mye i området og kan derfor anbefale turer også på asfaltveiene der trafikken ikke er så stor. I år er at han vil tilby guidede sykkelturer både på sti og vei og ellers hjelpe til med valg av sykkel og utstyr og gi råd og tips. Velkommen med på to hjul! 

10. dag: I dag begynner turen mot Alpene igjen. På hjemturen kjører vi gjennom deler av Italia og passerer byen Trieste før vi på nytt kommer inn i Østerrike der middag og overnatting venter oss i den sjarmerende byen Golling. 

11. dag: Etter frokost passerer vi grensa til Tyskland og tar en stopp i den historiske og romantiske byen Berchtesgaden. Vi benytter formiddagen her, før vi setter kursen mot Inzell og videre mot Fulda for middag og overnatting. 

12. dag: Vi setter kursen mot Danmark etter frokost. Vi legger inn noen koselige stopp, og flyter trafikken greit, tar vi en tur innom grensebyen Flensburg før vi på nytt kommer til hotellet i Horsens.

13. dag:Vi kjører opp til Hirtshals og tar ferjen over til Kristiansand. Bussene kjører til Haugesund og Halden, og i løpet av kvelden er vi alle hjemme igjen.

Bestilling før 15. mars: kr 14.900,-. 
Etter dette er prisen kr 15.300,- pr. pers.

i dobbeltrom/lugar.

Tillegg for enkeltrom: kr 2900,-.

Bestilling forespørsel
Buss 3 møter rute 2 i Kristiansand.
Powered by Cornerstone