RHINEN - MOSEL, AVLYST pga covid-19

 — 

Vi har på nytt gleden av å presentere en praktfull vårtur. Turen går først gjennom Danmark til grensebyen Flensburg, videre nedover i Tyskland til byen Hann.Münden med sin godt bevarte gamle bykjerne. På vei til Rüdesheim am Rhein er vi innom Eltville am Rhein og Eberbach kloster.  Fra Rüdesheim tar vi en totimers tur nedover Rhinen med sightseeingbåt.  Vi overnatter i Cochem, en by full av spennende arkitektoniske byggverk. Den verdensberømte landsbyen Bernkasel står også på programmet. Det blir også en båttur fra Cochem oppover elven Mosel til Koblenz. Reiseledere og sjåfører blir Jon Martin Øverby og Birger Jorde.

1. dag: Den første dagen starter én buss i Haugesund og én buss fra Oslo (oppsamlingsrute nr. 2 og 3). Bussene møtes i Kristiansand der vi alle så samles i én buss. Under overfarten til Danmark med Color Line inntar vi en rikholdig middagsbuffé. Utpå kvelden kommer vi frem til hotellet i Horsens.

2. dag: Etter frokost kjører vi sørover i Danmark og passerer grensebyen Flensburg. Turen går videre forbi Hamburg, før vi utpå ettermiddagen kommer frem til Hann. Münden hvor vi skal overnatte. Siden Hann. Münden er omgitt av tre elver, blir byen kalt for Tre Elver-byen. Gamlebyen er spesiell med over 700 bindingsverkshus og andre gamle bygninger, og det blir tid til å rusle litt rundt i byen før vi samles til middag.

3. dag: Vi setter kursen videre sørover og vil etter en stund passere Frankfurt. Etter hvert kommer vi til Eltville am Rhein hvor vi skal få omvisning på Eberbach kloster, et av de viktigste arkitektoniske kulturminnene i Hessen. Utpå kvelden kommer vi til byen Rüdesheim am Rhein, et av de mest kjente turistmålene i Tyskland. Rüdesheim er en del av Øvre mellomhindal som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi spiser middag og overnatter i byen.

4. dag: Etter en deilig frokost går vi om bord i en sightseeingbåt som tar oss nedover Rhinen.  Etter ca. to timers tur går vi i land i St. Goarshausen, hvor en deilig lunsj venter på oss. St. Goarshausen er en liten by som også er en del av Øvre mellomhindal. På en avsats over byen ligger Katz Castle, et slott som opprinnelig ble bygget i 1371, men som ble bombardert av Napoleon i 1806.  Slottet ble bygd opp igjen på slutten av 1800-tallet.  Nær byen ligger Lorelei-klippen, en 120 meter høy klippe som ligger ved den smaleste delen av Rhinen. Utpå kvelden kommer vi til hotellet i Cochem hvor vi skal bli i to netter.

5. dag: I dag skal vi tilbringe dagen i to elvbyer. Cochem har ca. 5000 innbyggere og er en landsby full av spennende arkitektoniske byggverk som den gamle jernbanen og en mengde kirker og bygninger fra renessansen og romantikken. Vi får omvisning på borgen Reichsburg som ruver høyt over byen. Borgen ble bygd på 1100-tallet, men ble ødelagt av tropper under Ludvig 14. i 1689 og først bygd opp igjen på slutten av 1800-tallet. På ettermiddagen besøker vi den berømte landsbyen Bernkasel.

6. dag: Denne formiddagen skal vi ha en sightseeingtur på elven Mosel. Mosel flyter gjennom Frankrike, Luxembourg og Tyskland og munner ut i Rhinen etter 544 km. Vi spiser lunsj om bord på båten før vi går i land i Koblenz. Koblenz er en urgammel by og inngangsport til Rhindalen. Det er en universitetsby og den tredje største byen i delstaten Rheinland-Pfalz. Tyskland største militære festning, Ehrenbreitstein, ligger innenfor Koblenz’ bygrenser. På ettermiddagen setter vi kursen mot Bramsche hvor vi skal spise middag og overnatte. 

7. dag: Vi kjører mot Danmark igjen etter frokost. Vi legger inn noen stopp underveis før vi kommer til hotellet i Horsens på ettermiddagen. 

8. dag: Etter frokost kjører vi opp til Hirtshals og tar ferjen over til Kristiansand. Ombord inntar vi en deilig middagsbuffé. Fra Kristiansand kjører bussene henholdsvis til Haugesund og Halden, og i løpet av kvelden er vi hjemme igjen.

Bestilling før 15. mars: kr 12.900,-. 
Etter dette er prisen kr 13.500,- pr. pers. i dobbeltrom/lugar.

Tillegg for enkeltrom: kr 2000,-.

Bestilling forespørsel
Buss 3 møter rute 2 i Kristiansand.
Powered by Cornerstone