Havila Kystruten Bergen til Kirkenes rute 1 FULLT

Vi har gleden av å invitere deg til en reiseopplevelse med den nye Kystruten Havila. En fantastisk båttur, hvor vi arrangerer egne gladsang-samlinger ombord. Reiseledere på Kystruten blir Johanne og Johnn Hardang, Ruth og Arne Håtveit og Edgar og Martha Paulsen. Filmklipp fra båtturen vil bli sendt på TV 12 Bedehuskanalen. Fra Kirkenes blir det busstur gjennom Finland til Åbo og en flott båttur over Østersjøen. Her kan vi nyte skjærgårdsidyll i Finland og Sveriges kystperler. Reiseledere på bussen blir Jon Martin Øverby og Richard Aardal.
 — 

Reisefakta
• Havila Kystruten har fra 2022 overtatt en del av Hurtigruten.
• Verdens vakreste kystlinje har nå verdens mest miljøvennlige kystruteskip. Havila kan seile med 90 % redusert utslipp, i helt stillegående skip.
• Bergen • Trondheim • Bodø • Tromsø • Honningsvåg • Kirkenes
• Langs kysten får du servert lokale råvarer og mat tilberedt av prisvinnende kokk Gunnar Hvarnes.
• Helpensjon er inkl. på Kystruten.
• Lugar med vindu
• Buss Sverige og Finland 
• Frokost og middag på bussturen.

Program rute 1.

1. dag: Bussen starter i Sarpsborg og kjører oppsamlingsrute via Oslo gjennom Vestfold og ned til Kristiansand. Der blir det middag og overnatting på hotell.

2. dag: Etter en tidlig frokost setter vi kursen mot Bergen. Det er her den helt nye båten til Kystruten ligger. Den nordgående Kystruten fra Bergen starter i vestlandshovedstaden med de fargerike og UNESCO-listede sjøhusene på Bryggen. Avgang er kl. 20.30, og du har derfor god tid til å utforske Bergen by før avgang. Ta Fløibanen opp til utsiktspunktet Fløyen, smak på sjømaten på Fisketorget eller rusle gjennom smau og langs kaier i den livlige havnen. 

3. dag: Havner: Florø – Måløy – Torvik – Ålesund (9.45 – 20.00) – Molde
Etter første natt om bord kan du starte dagen med å vinke til Havila Kystrutens hovedkontor like ved Torvik. I Ålesund venter en sjelden samstemt jugendby med vakre murhus og sjøboder.

4. dag: Havner:  Kristiansund – Trondheim (9.45 – 12.45) – Rørvik
En ny morgen, og vi legger til kai i ærverdige Trondheim som ble grunnlagt for over tusen år siden.Byens  landemerke og nasjonalhelligdom Nidarosdomen er virkelig verdt et besøk. Seilasen går videre ut fjorden, inn i en myldrende skjærgård og mot Nord-Norge.

5. dag:  Havner:  Brønnøysund – Sandnessjøen – Nesna – Ørnes – BodøStamsund – Svolvær – Strandlov i Bodø fra 13.05 til 15.20.

På denne strekningen markerer vi at du krysser Polarsirkelen og reiser inn i det arktiske riket. Det betyr sommer med midnattssol. Om kvelden venter Lofoten med fiskevær og steile fjell.

 6. dag: Havner:  Stokmarknes – Sortland – Risøyhamn – Harstad – Finnsnes – Tromsø  (14.15 – 18.15) – Skjervøy
Seilasen går videre gjennom smale fjorder og ville fjell til Tromsø, en by preget av fangstkultur, polare ekspedisjoner og vågemot. Nå er du også kommet til samenes rike.

7. dag: Havner:  Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg (10.55 – 14.30) - Kjøllefjord - Mehamn – Berlevåg
Så langt nord du kan komme – både til lands og til vanns. Her oppe i Polarlandet er naturen på sitt barskeste og mest øde. Om du ønsker er det mulig å melde seg på utflukt til Nordkapp-platået i regi kystruten. 

8. dag: Havner: Båtsfjord – Vardø – Vadsø – Kirkenes
Nå er du så langt øst som du kommer på seilasen. Grensen til Russland er bare noen kilometer unna . Samhandlingen mellom folkene her i nord er så stor at gateskilt i Kirkenes står både på norsk og russisk. Etter en deilig frokost om bord legger Kystruten til kai i Kirkenes kl. 09.00. Her møter bussen GLEDESSPREDEREN oss. Den skal ta oss med på mange rike opplevelser på veien hjem de kommende dagene. Formiddagen bruker vi i Kirkenes før vi setter kursen mot Finland. I Saariselka finner vi vårt hotell. Etter middag er det mulig å ta seg en spasertur inn i Uro Kekkonens nasjonalpark.  

9. dag: I dag skal vi kjøre i finsk landskap. I de "dype skoger" finner vi "nissens land" i Rovaniemi, og etter en god stopp setter vi kursen mot Oulu hvor vi overnatter.

10. dag: Vi fortsetter turen gjennom Finland. Vårt mål denne dagen er Åbo og fergen som tar oss over til Sverige. Mens vi seiler ut den flotte skjærgården, inntar vi en bedre middag før vi legger oss til ro i våre lugarer.

11. dag: Vi våkner i Sverige til en bedre frokost mens vi seiler inn den eventyrlige skjærgården til Stockholm. Om bord i bussen får vi en guide-tur i byen (og litt tid på egen hånd) før vi setter kursen mot "solens by" Karlstad. 

12. dag: Dette er turens siste dag. Etter frokost blir det en kort kjøretur til grensen og Norge. Men først tar vi en handlestopp i Töcksfors. Så går turen videre via Oslo og Vestfold til Kristiansand. En unik reise er slutt, men minnene lever videre. 

Pris kr 22.850,- pr. pers. på dobbeltrom. Venteliste
inkl. helpensjon på Kystruten og frokost og middag på bussturen.

Påstigningsrute
Sarpsborg kl. 09.00
Oslo kl. 10.15
Drammen kl. 11.00
Larvik tog-/bussterminal kl. 12.15
Porsgrunn bussterminal kl. 12.45
Lasses kro pause fra  kl. 13.15 - 14.00
Arendal: Harebakken kl. 15.15
Grimstad Odden senter kl. 16.10
Kristiansand kl. 17.00

Bestilling forespørsel

Hermon Høyfjellssenter og Reiser AS

 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet

320 90 300

Bestill feriekatalogen

Powered by Cornerstone