Cruise Bergen til Kirkenes med Havila Kystruten

Vi har gleden av å invitere deg til en reiseopplevelse med den nye Kystruten Havila. En fantastisk båttur, hvor vi arrangerer egne samlinger ombord. Reiseledere på Kystruten blir Johanne og Johnn Hardang, Ruth og Arne Håtveit. Fra Kirkenes blir det busstur gjennom Finland til Åbo og en flott båttur over Østersjøen. Her kan vi nyte skjærgårdsidyll i Finland og Sveriges kystperler. Sjåfør og reiseledere på bussen blir Nils Henrik Wibe Evensen og Richard Aardal.
 — 

Reisefakta
• Havila Kystruten har fra 2022 overtatt en del av Hurtigruten.
• Verdens vakreste kystlinje har nå verdens mest miljøvennlige kystruteskip. Havila kan seile med 90 % redusert utslipp, i helt stillegående skip.
• Bergen • Trondheim • Bodø • Tromsø • Honningsvåg • Kirkenes
• Langs kysten får du servert lokale råvarer og mat tilberedt av prisvinnende kokk Gunnar Hvarnes.
• Helpensjon er inkl. på Kystruten.
• Lugar med vindu
• Buss Sverige og Finland 
• Frokost og middag på bussturen.

0. dag: Bussen starter i Sarpsborg og kjører oppsamlingsrute via Oslo gjennom Vestfold og ned til Kristiansand. Der blir det middag og overnatting, kr 800,-.

1. dag: Vi følger oppsamlingsruta fra Kristiansand til Bergen. Den nordgående Kystruten fra Bergen starter i vestlandshovedstaden med de fargerike og UNESCO-listede sjøhusene på Bryggen.
Avgang er kl. 20.30.

2. dag: Havner: Florø – Måløy – Torvik –Ålesund (9.45 – 20.00) – Molde

Etter første natt om bord kan du starte dagen med å vinke til Havila Kystrutens hovedkontor like ved Torvik. I Ålesund starter 17. mai-feiringen i jugendbyen med vakre murhus og sjøboder. En opplevelse for livet.

3. dag: Havner: Kristiansund – Trondheim
(9.45 – 12.45) – Rørvik

En ny morgen, og vi legger til kai i ærverdige Trondheim som ble grunnlagt for over tusen år siden. Byens landemerke og nasjonalhelligdom Nidarosdomen er virkelig verdt et besøk. Seilasen går videre ut fjorden, inn i en myldrende skjærgård og mot Nord-Norge.

4. dag: Havner: Brønnøysund – Sandnessjøen – Nesna – Ørnes – BodøStamsund – Svolvær.
Strandlov i Bodø fra kl 13.05 til 15.20.

På denne strekningen markerer vi at du krysser Polarsirkelen og reiser inn i det arktiske riket. Det betyr sommer med midnattssol. Om kvelden venter Lofoten med fiskevær og steile fjell.

5. dag: Havner: Stokmarknes – Sortland – Risøyhamn – Harstad – Finnsnes – Tromsø  (14.15 – 18.15) – Skjervøy

Seilasen går videre gjennom smale fjorder og ville fjell til Tromsø, en by preget av fangstkultur, polare ekspedisjoner og vågemot.

6. dag: Havner: Hammerfest - Havøysund - Honningsvåg (10.55 – 14.30) - Kjøllefjord - Mehamn – Berlevåg

Så langt nord du kan komme – både til lands og til vanns. Her oppe i Polarlandet er naturen på sitt barskeste og mest øde. Om du ønsker er det mulig å melde seg på utflukt til Nordkapp-platået i regi kystruten.

7. dag: Havner: Båtsfjord – Vardø – Vadsø – Kirkenes

Nå er du så langt øst som du kommer på seilasen. Grensen til Russland er bare noen kilometer unna . Samhandlingen mellom folkene her i nord er så stor at gateskilt i Kirkenes står både på norsk og russisk. Etter en deilig frokost om bord legger Kystruten til kai i Kirkenes kl. 09.00. Her møter bussen GLEDESSPREDEREN oss. Den skal ta oss med på mange rike opplevelser på veien hjem de kommende dagene. Formiddagen bruker vi i Kirkenes før vi setter kursen mot Finland. I Saariselka finner vi vårt hotell. Etter middag er det mulig å ta seg en spasertur inn i Uro Kekkonens nasjonalpark.

8. dag: I dag skal vi kjøre i finsk landskap. I de "dype skoger" finner vi "nissens land" i Rovaniemi, og etter en god stopp setter vi kursen mot Oulu hvor vi overnatter.

9. dag: Vi fortsetter turen gjennom Finland. Vårt mål denne dagen er Åbo og fergen som tar oss over til Sverige. Mens vi seiler ut den flotte skjærgården, inntar vi en bedre middag før vi legger oss til ro i våre lugarer.

10. dag: Vi våkner i Sverige til en bedre frokost mens vi seiler inn den eventyrlige skjærgården til Stockholm. Om bord i bussen får vi en guide-tur i byen (og litt tid på egen hånd) før vi setter kursen mot "solens by" Karlstad.

11. dag: Dette er turens siste dag. Etter frokost blir det en kort kjøretur til grensen og Norge. Men først tar vi en handlestopp i Töcksfors. Så går turen videre via Oslo og Vestfold til Kristiansand. En unik reise er slutt, men minnene lever videre.

Pris kr 29.850,- pr. pers. på dobbeltrom.
NB: Prisen inkluderer kr. 2500,- til utflukter eller andre ting du ønsker å kjøpe ombord.
inkl. helpensjon på Kystruten, frokost og middag på bussturen.
Tilegg på kr 800,- for reisende som starter en dag før på strekningen Sarpsborg og overnatting i Kristiansand.

Påstigningsrute

Kristiansand kl. 08.00
Sandnes kl. 12.30
Stavanger jernbanestasjon kl. 13.00
Håvik på Karmøy kl. 15.00
Haugesund  kl. 15.30
Stord  kl. 16.30

NB! Hjemmreisen avsluttets i Kristiansand

Bestilling forespørsel
Båten har avgang Bergen kl 20.30Powered by Cornerstone