Nordkapp

 — 
Nordkapp

På grunn av pandemien legger vi i år opp en litt annerledes Nordkapp-tur enn tidligere. Se dagsprogrammet. Turen vil gå innenfor våre egne landegrenser med kjørerute opp Østerdalen og hjemtur gjennom Gudbrandsdalen. I nord følger vi E6 fra Tromsø på turen oppover og tar Hurtigruta fra Hammerfest til Tromsø på turen sørover. Det blir ulike stopp og opplevelser på turen i forhold til det trafikken tillater. Sjåfør/reiseleder blir Jon Martin Øverby og Richard Aardal.

Reisefakta
• Hurtigruta
• Inngangsbilletter
• Frokost og middag alle dager

1. dag: Avreisen fra Sørlandet følger påstigningsruta til Oslo. Turen går videre til Elverum og nordover gjennom Østerdalen. Vi tar en fotostopp ved «verdens største elg» før vi etter hvert ankommer bergstaden Røros. De som har noe overskudd igjen kan etter middagen bli med på en liten rusletur i sentrum.

2. dag: Etter en god frokost går turen via Selbu og nord-over gjennom et sommergrønt Trøndelag med sine jordbruksbygder. Vi tar noen stopp underveis og passerer Nordlandsgrensa, Majavatn og Trofors før vi er framme til middag på vårt hotell i Mosjøen.

3. dag: Også denne dagen skal vi legge milene bak oss gjennom vakker norsk natur på vei oppover til Narvik. Vi kjører forbi Mo i Rana og opp på Saltfjellet der vi stopper ved Polarsirkelen før ferden går videre forbi marmorbyen Fauske. Det blir en liten ferjetur mellom Bognes og Skarberget før vi ankommer Narvik der middag og gode senger venter på oss.

4. dag: Norsk natur på sitt beste vil også denne dagen komme oss i møte. Vi kjører over Kvænangsfjellet med sin fantastiske utsikt på vei til dagens overnatting i Alta, byen som har fått tilnavnet «Nordlysbyen» og med den vakre Nordlyskatedralen, vigslet i 2013. Middag på hotellet.

5. dag: Etter frokost starter vi på vår siste etappe opp til Honningsvåg. På kvelden drar vi opp til Nordkapp-platået. Her opplever vi Nordkapphallen med multivisjonsshowet og nyter den eventyrlige utsikten. Så håper og tror vi på klart vær og midnattssol. Gled deg!

6. dag: Når frokosten er inntatt, setter vi kursen mot Hammerfest. Reisen ut mot denne byen er en naturopplevelse i seg selv. Sentralt i byen ligger hotellet der vi skal bo.

7. dag: Etter frokost får vi litt tid til å gjøre oss kjent i Hammerfest før vi går ombord i Hurtigruta. Med den seiler vi sørover og nyter naturen som sklir forbi mens vi hygger oss med dagens middag. Vi ankommer Tromsø sent på kvelden. Her installerer vi oss på hotellet og får oss en god søvn.

8. dag: Vi starter dagen med guiding i Tromsø. Deretter settes kursen sørover mot Storfjord i Tysfjord. Her blir det middag, og vi ser frem til en deilig natts søvn.

9. dag: I dag skal vi virkelig nyte kjøreturen gjennom naturskjønne områder. Vi passerer gjennom Fauske før vi på nytt tar oss over Saltfjellet. Middag og overnatting blir i Mo i Rana. En spasertur på den flotte «kyststien» inn i den gamle delen av byen kan jo avslutte dagen.

10. dag: Norsk frokost er en god start på nok en spennende dag. Vi passerer Mosjøen, Snåsa og Steinkjer før vi tar en stopp i Trondheim. Dagens mål er fjell-og skibygda Oppdal der hotellet venter oss med middag.
11. dag: Dette blir den siste frokosten sammen før turen går over Dovrefjell og ned gjennom Gudbrandsdalen på vei hjemover. Litt sent på kvelden ankommer vi Kristiansand.

Bestilling før 4. mai:        kr 15.900,-.  
Etter dette er prisen       kr 16.600,-.
Tillegg for enkeltrom:    kr 3800,-.

NB! Avreise dato og programmet kan det bli noen forandringer.

 

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone