Røros

Utrolig tur til Vauldalen, Røros og Femund
 — 
Røros

En annerledes tur ut i norsk natur med et unikt program spekket med ulike opplevelser. På denne turen vil du se og oppleve noe du kanskje aldri før har opplevd. Vi reiser til Vauldalen som ligger 4 mil øst for Røros, 840 moh., 1500 m fra grensen mot Sverige i naturskjønne omgivelser like innunder de praktfulle Vigelfjella. Dette blir en 7-dagers sommertur med god mat og stemningsfulle opplevelser. Eierne på Vauldalen med sine medarbeidere har et sterkt personlig engasjement og ønsker å gi sine gjester en ekstra opplevelse som gir balsam for kropp og sjel, akkurat som vi i Hermon Reiser. Det blir fergetur på Femund, hesteskyss ut i naturen, besøk til steder «der ingen kunne tru at nokon kunne bu», Røros kirke, glasskatedralen på Domkirkeodden i Hamar, Venabygdfjellet m.m. Det blir fellesskap med peiskos, kaffe og gode ord på kveldene i Vauldalen. Dette blir en spennende, minnerik og gledesfylt tur. Unn deg selv denne opplevelsen. Hans Inge Fagervik blir med som sanger/musiker. Jon Martin Øverby og Anne Lise Nyhus er turens sjåfør/bussvertinne.

Reisefakta
• 1 natt i Hamar
• 1 natt i Lillehammer
• 4 netter  i Vauldalen
• Syngende guide på Domkirkeodden
• Dagsutflukt med båt til Femundshytta
• Omvisning i Røros kirke
• Hesteskyss og trubadur til Volldalskoja
• Guide fra hotellet ved alle dagsutfluktene
• Frokost og middag alle dager
• Besøk på Kalsa Gårdsbakeri
• 1 lunsj på Skottgården
• 1 lunsj på Femundshytta
• 1 lunsj i Vauldalen inkl.

1. dag: Vi starter vår oppsamlingsrute fra Kristiansand. Reisen går langs vakre Mjøsa på vei til Hamar. Her besøker vi den vakre glasskatedralen Hamardomen på Domkirkeodden der en syngende guide gir oss del i historien. Middagen inntar vi på Hotel Scandic.

2. dag: Etter frokost kjører vi i retning Elverum og Rena der vi svinger av og kjører på østsiden av Storsjøen opp til Tynset. Vi gjør et stopp og ser på verdens største sparkstøtting. Derfra kjører vi mot Røros og inn til Vauldalen der vi skal ha vårt «herberge» de neste 4 nettene. Her møter vi vertskapet vårt som også vil være våre lokale guider de neste dagene. Etter middagen blir det kveldssamling i peisestua.

3. dag: Etter en tidlig frokost er det avreise til Sørvika. Der går vi om bord i Femunden II. Båten bringer oss til Femundshytten Gård, hvor vi blir mottatt av vertskapet. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården. Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme før vi returnerer hjem etter en opplevelsesrik dag. Kveldens middag blir servert i spisesalen i Vauldalen. Etterpå hygger vi oss i peisestua med sang, musikk, gode historier og ord for natten.

4. dag: I dag tar vi en fjelltur med bussen. Vi kjører til Brekken og tar av på riksvei 705. På Langsvola tar vi en stopp ved veiens høyeste punkt, 919,8 moh. En fantastisk utsikt venter oss der! Vi kjører igjennom et frodig seterområde og får et innblikk i seterdrift, fiske og bruk av naturens goder. På hjemveien tar vi turen til tradisjonsrike Kalsa Gårdsbakeri der baksten foregår på

Røros

gammelmåten med elting, kjevling og steking på takke. Her får vi høre historien om Brynhildsvollen og selvsagt får vi smake på Toves uforglemmelige gode lemse og pjalt (kaffebrød). Vi passerer boplassen «Bortpå Moa», der den siste familien som bodde der hadde sju barn. De levde av jakt, fangst, fiske og dagarbeid. Det var alltid velstelt, rent og i orden selv om det var bitte lite. De fortalte: «Vi hadde lite, men nok til å ha det godt! Ikke fraus vi! Ikke svalt vi!» På en av de gamle krambuene i Brekken har tiden stått stille, og den fullverdige gamle butikken er som tatt ut av historien og igjen åpnet i all sin sjarm og glans.

Vår neste stopp er Skottgården for servering av en smakssymfoni av lokale råvarer. Skottgården er en gammel ferdasgård og skysstasjon. Jorid og Ole Peder besitter mye kunnskap og tar oss med på en reise i hvordan en ferdasgård ble drevet. Dagen avsluttes med servering av nydelig lokal rabarbrasuppe. Vel hjemme igjen blir det servert middag på hotellet. Og samlingen i peisestua ser vi frem til også denne kvelden.

5. dag: I dag tar vi turen til Røros, den lille, rare byen på fjellet. Her får vi omvisning i Røros kirke. Bergstadens Ziir åpnet igjen i 2010 etter 2 års restaurering av det prektige byggverket. Det blir også tid til å rusle rundt i de koselige butikkene i gatene, før vi returnerer til Vauldalen for lunsj. Om ettermiddagen blir det tid til en rusletur i den fine naturen. På kvelden dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg av tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet. Med felespill og visesang serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

6. dag: En «tidlig» frokost tar vi i dag før vi på nytt setter kursen sørover. Ruten vi velger går ned til Alvdal der vi svinger vestover mot Folldal og etter hvert tar vi veien over Venabygd-fjellet til Ringebu. Dagens mål er Lillehammer. Her kjører vi til toppen av Lysgårdsbakkene i OL-anlegget. Derfra har vi en fantastisk utsikt over hele byen. Etterpå rusler vi en tur i byens flotte gågate før vi installerer oss på hotellet der middagen venter.

7. dag: Etter en god frokost reiser vi på nytt til Hamar. Denne gangen tar vi en sving opp på byens tak, Hedmarktoppen, før vi passerer Norges «dyreste» stupetårn, byens perle «Koigen» og OL-arenaen Vikingskipet. Resten av dagen blir preget av avstigninger sørover på veien mot Kristiansand etter nok en opplevelsesrik tur med Hermon Reiser.

Bestilling før 20. mai: kr 13.900,-
Etter dette er prisen kr 14.500,-
Tillegg for enkeltrom: kr 2500,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone