Røros

Femund og Vauldalen fjellhotell
 — 
Røros

En annerledes tur, ut i norsk natur med et unik program spekket med ulike opplevelser. På denne turen vil du se og oppleve noe du kanskje aldri før har opplevd. Vi reiser til Vauldalen som ligger 4 mil øst for Røros, 840 moh., 1500 m fra grensen mot Sverige i naturskjønne omgivelser like innunder de praktfulle Vigelfjella. Dette blir en 6-dagers sommertur med god mat og stemningsfulle opplevelser. Eierne på Vauldalen med sine medarbeidere har et sterkt personlig engasjement og ønsker å gi sine gjester en ekstra opplevelse som gir balsam for kropp og sjel, akkurat som vi i Hermon Reiser. Det blir fergetur på Femund, hesteskyss ut i naturen, besøk til steder « der ingen kunne tru at nokon kunne bu», Røros kirke, glasskatedralen på Domkirkeodden i Hamar, Venabygdfjellet m.m. Og sist, men ikke minst, minikonsert og gode ord på kveldene i Vauldalen. Dette blir interessant, minnerikt og gledesfylt. Unn deg selv denne opplevelsen. Sjåfør/turleder Jon Martin Øverby og Hans Inge Fagervik.

Reisefakta
• 1 natt i Hamar
• 4 netter  i Vauldalen
• Syngende guide på Domkirkeodden.
• Dagsutflukt med båt til Femundshytta
• Omvisning i Røros kirke
• Hesteskyss og trubadur til Volldalskoja.
• Guide fra hotellet ved alle dagsutfluktene
• Besøk på Kalsa Gårdsbakeri og Bua
• Frokost og middag alle dager
• 1 lunsj på Skottgården
• 1 lunsj i Vauldalen

1. dag: Vi starter vår reise fra Kristiansand med Hamar som mål for dagen. Her møter vi en guide, som syngende vil ta oss med på en times omvisning i middelalderen med blant annet den vakre glasskatedralen Hamardomen. Vi svinger en tur opp på Hamars tak, Hedmarktoppen, før vi ankommer vårt hotell midt i sentrum der det er kort gåavstand til norges «dyreste» stupetårn, byens perle Koigen og OL-arenaen Vikingskipet.

2. dag: Etter frokost tar vi turen nordover E6 til Lillehammer. Vi svinger en tur oppom OL-arenaen med Lysgårdsbakkene. Så tar vi oss tid til en rusletur i byens flotte gågate og får oss en lunsj-kaffe før vi drar videre forbi OL-anlegget Hafjell i Øyer, OL-anlegget Kvitfjell i Fåvang og opp til Ringebu. Her tar vi fjellveien over Venabygd fra Gudbrandsdalen til Østerdalen. På kvelden ankommer vi Vauldalen der vi skal ha vårt «herberge» de neste 4 nettene. Etter middag blir det samling i peisestua.

3. dag: Etter en tidlig frokost er det avreise til Sørvika. Der går vi om bord i Femunden II. Båten bringer oss til Femundhytten Gård, hvor vi blir mottatt av vertskapet. Vi får omvisning i den nedlagte smeltehytta og blir fortalt om livet på gården.
Til lunsj får vi servert spekemat, skjørost og rømme før vi returnerer hjem etter en opplevelsesrik dag. Kveldens middag blir servert i spisesalen i Vauldalen. På kvelden hygger vi oss i peisestua med sang, musikk, gode historier og ord for natten.

4. dag: I dag tar vi en fjelltur med bussen. Vi kjører til Brekken og tar av på riksvei 705. På Langsvola tar vi en stopp ved veiens høyeste punkt 919,8 moh. En fantastisk utsikt venter oss der! Vi kjører igjennom et frodig seterområde og får et innblikk i seterdrift, fiske og bruk av naturens goder. På hjemveien tar vi turen til tradisjonsrike Kalsa Gårdsbakeri der baksten foregår på gammelmåten med elting, kjevling og steking på takke.

Røros


Her får vi høre historien om Brynhildsvollen og selvsagt får vi smake på Toves uforglemmelige gode lemse og pjalt (kaffebrød).
Vi stopper ved boplassen «Bortpå Moa», der den siste familien som bodde der hadde sju barn. De levde av jakt, fangst, fiske og dagarbeid. Det var alltid velstelt, rent og i orden selv om det var bitte lite.
De fortalte: «Vi hadde lite, men nok til å ha det godt! Ikke fraus vi! Ikke svalt vi!»
På en av de gamle krambuene i Brekken har tiden stått stille, og den fullverdige gamle butikken er som tatt ut av historien og igjen åpnet i all sin sjarm og glans.
Vår neste stopp er Skottgården for servering av en smakssymfoni av lokale råvarer. Skottgården er en gammel ferdasgård og skysstasjon. Jorid og Ole Peder besitter mye kunnskap og tar oss med på en reise i hvordan en ferdas-gård ble drevet. Dagen avsluttes med servering av nydelig lokal rabarbrasuppe. Vel hjemme igjen blir det servert middag på hotellet. Og samlingen i peisestua ser vi frem til også denne kvelden.

5. dag: I dag tar vi turen til Røros, den lille, rare byen på fjellet. Her får vi omvisning i Røros kirke. Bergstadens Ziir åpnet igjen i 2010 etter 2 års restaurering av det prektige byggverket. Det blir også tid til å rusle rundt i alle de koselige butikkene i gatene, før vi returnerer til Vauldalen for lunsj. Om ettermiddagen blir det tid til en rusletur i den fine naturen.
På kvelden dropper vi finstasen og kjører hest og vogn til Volldalskoja. I et bygg av tømmer og sten, tuftet på gamle byggetradisjoner, blir det en helt spesiell stemning rundt bålet.
Med felespill og visesang serveres et utsøkt måltid fra fjellets eget spiskammer. Etter måltidet serveres kaffe fra svartkjelen, før hestene tar oss med tilbake til hotellet.

6. dag: En «tidlig» frokost tar vi i dag. Vi skal hjem etter noen fantastiske dager. Returen går via Tynset sentrum der vi tar en kort stopp ved verdens største sparkstøtting foran det spesielle Rådhuset. Derfra går turen gjennom den vakre bygda Tylldalen, videre gjennom Rendalen, bygda kjent for blant annet sangen «Vesleblakken». Videre langs Storsjøen ned til Rena og Elverum. Ved Myklegard tar vi dagens lunsjstopp før vi atter kjører inn på E6 i Stange. Sent på kvelden ankommer vi Kristiansand, mange gode minner rikere.

Bestilling før 10. juni:      kr 11.900,-.
Etter dette er prisen        kr 12.300,-.
Tillegg for enkeltrom:     kr 2400,-.

Bestilling forespørsel


Hermon Høyfjellssenter og Reiser AS

 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet

320 90 300

Bestill feriekatalogen

Powered by Cornerstone