Bornholm

 — 

den fantastiske Østersjø-øya. Danmarks mest solfylte øy Bornholm

Vi har gleden av å presentere nok en tur i Skandinavia med besøk til Smøgen, Ystad og Rønne. Turens reisemål er den danske øya Bornholm med sjarmerende fiskebyer, rundkirker, festninger og uforglemmelige hvite sandstrender. En opplevelsesrik tur med historisk sus. Sjåfør blir Richard Aardal og reiseleder Asle Stølsdokken.

Reisefakta
• 4 netter i Bornholm
• 2 netter i Sverige
• Frokost og middag alle dager
• Ferge tur/retur Bornholm

1. dag: Vi følger oppsamlingsruta fra Kristiansand via Oslo til Sverige. Vi tar en liten tur innom den idylliske øya Smøgen før vi installerer oss på hotellet i Backadal utenfor Gøteborg.

2. dag: Etter frokost setter vi kursen sørover mot reisemålet. Vi besøker det trivelige sentrum i Ystad. Det er også herfra vi tar ferjen over til Bornholm. Vi ankommer Rønne sent på kvelden der middagen venter. I fire netter skal vi bo på Hotel Griffen, et hyggelig hotell som ligger fint plassert ved sjøen.

3. - 5. dag: Solskinnsøya Bornholm har mye å by på. Denne Østersjøens perle har en variert natur som svinger fra kilometerlange strender til klippekyst og lyngheier. Her vil vi få opplevelsesrike dager.  Vi skal besøke fascinerende fiskerbyer med røkerier og rundkirker og borgruinene i Hammarshus som ble bygd på 1250-tallet. Vi drar til Dueodde der sanden er så fin at Napoleon etter sigende brukte den i sitt timeglass. Byen Svaneke står så for tur. En by med gamle kjøpmannsgårder og bindingsverkshus. Her vil en finne kunsthåndverkere som boltrer seg i et kreativt miljø med glass, keramikk og tekstiler. En dag spiser vi lunsj i Gudhjem og besøker kremmerhuset med sin fantastiske hage. En annen kveld drar vi ut i de dype skoger og spiser middag. Bornholms Tekniske Samling skal besøkes. Et museum med en utrolig utstilling av ting med tilknytning til øya. På kveldene skal vi kose oss med latter, sang, musikk og gode ord.

6. dag: I dag sier vi farvel til vakre Bornholm og seiler tilbake til Sverige. Turen går igjen nordover langs svenskekysten. Vi gjør stopp underveis før middag og overnatting på hotell i Mølndal like utenfor Gøteborg.

7. dag: Etter frokost går turen i retning Oslo. Det blir en liten stopp på Nordby kjøpesenter før vi  passerer grensen ved Svinesund på turen hjemover, mange opplevelser rikere!

Bestilling før 1. juni: kr 14.800,-
Etter dette er prisen kr 15.200,-
Tillegg for enkeltrom: kr 3800,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone