Årets blomsteropplevelse, Holland

 — 

Blomsterparaden i Holland 

Holland har mye å by på. Vi skal bo 3 netter like utenfor Haag sentrum. Vi kjører over landets største dike, Afsluitdijk, besøker friluftsmuseet Zaanse Schans, betrakter Nederlands største maleri i Panorama Mesdag, besøker Sjømannskirken i Rotterdam og blomsterparken Keuchenhof. Det plantes 7 millioner blomster for hånd hvert år i denne parken, en fargefest for øyet. De sier at våren i Holland ikke begynner på alvor før denne parken står i full blomst. Og det gjør den når vi kommer. Men det mest spekulative og gedigne vi får være med på er Blomsterparaden. Over 40 kilometer beveger denne blomsterparaden seg fra tidlig morgen til sene kvelden. Med rundt 20 ulike blomsterflåter pluss en rekke dekorerte biler, busser, lastebiler, mopeder, traktorer og andre farkoster, akkompagnert av levende musikk med ulike show og oppvisninger får vi en opplevelse vi aldri før har hatt. Gled deg! Jon Martin Øverby og Anne Lise Nyhus er turens sjåfør/bussvertinne.

Reisefakta
4 overnattinger i Holland
2 overnattinger på Stena Line Gøteborg-Kiel
Inngangsbilletter i Keukenhof er inkludert
Frokost og middag alle dager

1. dag: Vår buss GLEDESSPREDEREN følger vanlig oppsamlingsrute nr. 1 fra Kristiansand via Oslo til Gøteborg hvor Stena Line venter på oss med deilig middagsbuffé og tar oss over til Tyskland.

2. dag: Etter en god natts søvn og en deilig frokost ankommer vi Kiel og setter kursen sørover mot Amsterdam. Vi tar noen stopp underveis før vi på kvelden ankommer vårt hotell i nærheten av Haag. Dette blir vårt utgangspunkt for de neste dagers opplevelser.

3. dag: Dagens begivenhet blir den store og verdenskjente blomsterparaden. Det er hundrevis av frivillige som dekorerer alle typer kjøretøy med millioner av blomster. I tillegg blir det opptrinn av ulike slag langs ruten. Dette har du ikke opplevd maken til! GLED DEG! Derfra drar vi til et interessant friluftsmuseum med ost- og tresko-produksjon. Her finnes vindmøller av ulike slag og mye annet spennende å oppleve. Et besøk på pannekakehuset hører med. På kvelden er det igjen middag på vårt hotell Van der Valk i Nootdorp.

4. dag: Nå er det søndag, og vi tar turen til Rotterdam og deltar i gudstjenesten i Sjømannskirken. Etter kirkekaffe med vafler besøker vi Museum Panorama Mesdag i Haag. Et av maleriene er Nederlands største, 14 meter høyt og 120 meter langt, malt i en rund bygning som gjør at du føler tilstedeværelse i bildet, dets tidsalder og historie. På kvelden blir det på nytt middag på vårt hotell.

5. dag: Blomsterparken Keukenhof er kjent over store deler av verden. Den er åpen kun noen uker i selve blomstringstiden. Parken begynte i 1949 som en utendørs blomsterutstilling. Den ble så populær at man utvidet den til en gedigen park slik vi får se den i dag. Hundretusener av mennesker besøker parken hver vår. Etter dette besøket setter vi kursen nordover, over Afsluitdijk og til Groningen.

6. dag: Også denne dagen blir det en flott opplevelse når vi ankommer en annen hansaby, nemlig marsipanbyen Lübeck. Med sin skjeve byport, Holstentor, ønskes vi velkommen inn i en fantastisk by med en gammel historie. Derfra går turen opp til Kiel, og fergen tar oss over til Gøteborg. Middagsbuffé om bord.

7. dag: Vi går i land i Gøteborg, og GLEDESSPREDEREN frakter oss nordover til vårt eget kjære Norge etter en spennende rundtur med mange opplevelser og inntrykk.

Bestilling før 10. februar: kr 13.500,-
Etter dette er prisen kr 13.900,-
Prisen er pr. pers. i dobbeltrom/lugar.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.750,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone