Årets blomsteropplevelse, Holland, Venteliste

 — 

Blomsterparaden i Holland 

Holland har mye å by på. Vi skal bo 3 netter like utenfor Haag sentrum. Vi kjører over landets største dike, Afsluitdijk, besøker friluftsmuseet Zaanse Schans, betrakter Nederlands største maleri i Panorama Mesdag og besøker blomsterparken Keukenhof. Det plantes 7 millioner blomster for hånd hvert år i denne parken, en fargefest for øyet. De sier at våren i Holland ikke begynner på alvor før denne parken står i full blomst. Og det gjør den når vi kommer. Men det mest spekulative og gedigne vi får være med på er Blomsterparaden. Over 40 kilometer beveger denne blomsterparaden seg fra tidlig morgen til sene kvelden. Med rundt 20 ulike blomsterflåter pluss en rekke dekorerte biler, busser, lastebiler, mopeder, traktorer og andre farkoster, akkompagnert av levende musikk med ulike show og oppvisninger, får vi en opplevelse vi aldri før har hatt. Gled deg! Richard Aardal, Jon Martin Øverby og Anne Lise Nyhus blir turens sjåfører/bussvertinne.

Reisefakta

 

1 natt i Tyskland
4 overnattinger i Holland
2 overnattinger på Stena Line Gøteborg-Kiel
Inngangsbilletter i Keukenhof er inkludert
Inngangsbilletter i Museum Panorama er inkludert
Frokost og middag alle dager

1. dag: Vår buss GLEDESSPREDEREN følger oppsamlingsruten fra Kristiansand via Oslo til Gøteborg hvor Stena Line venter på oss med deilig middagsbuffé og tar oss over til Tyskland.

2. dag: Etter en god natts søvn og en deilig frokost ankommer vi Kiel og setter kursen sørover til Hansabyen Lübeck. Med sin skjeve byport Holstentor ønskes vi velkommen til «marsipanbyen» med en gammel historie. Derfra går turen videre sørover til nok en Hansaby, nemlig Bremen. Her venter middagen på oss sentralt i byen.

3. dag: Etter frokost kjører vi i retning mot Groningen og etter hvert over Afsluitdijken – en enorm demning, 32 kilometer lang, 90 meter bred og mer enn 7 meter høy. Den stenger Nordsjøen ute og bidro til at det ble mer arealer i Nederland som kunne dyrkes og bebos. På kvelden ruller vi opp foran vårt hotell i Nootdorp i nærheten av regjeringsbyen Haag. Dette blir utgangspunktet for de neste dagers opplevelser.

Årets blomsteropplevelse

4. dag: Dagens begivenhet blir den store og verdenskjente blomsterparaden. Det er hundrevis av frivillige som dekorerer alle typer kjøretøy med millioner av blomster. I tillegg blir det opptrinn av ulike slag langs ruten. Dette har du ikke opplevd maken til! GLED DEG! Derfra drar vi til et interessant friluftsmuseum med oste- og tresko-produksjon. Her finnes vindmøller av ulike slag og mye annet spennende å oppleve. Et besøk på pannekakehuset hører med. På kvelden er det igjen middag på vårt hotell Van der Valk i Nootdorp.

5. dag: Denne dagen koser vi oss og spiser en rolig frokost før vi besøker Museum Panorama Mesdag i Haag. Her finner vi Nederlands største maleri, 14 meter høyt og 120 meter langt, malt i en rund bygning som gjør at du føler tilstedeværelse i bildet, dets tidsalder og i historien. «Maken har vi aldri sett», var gjestenes utsagn sist år. Middag på hotellet.

6. dag: Blomsterparken Keukenhof er kjent over store deler av verden. Den er åpen kun noen uker i selve blomstringstiden. Parken ble anlagt som en utendørs blomsterutstilling i 1949. Den ble så populær at man utvidet den til en gedigen park slik vi får se den i dag. Hundretusener besøker parken hver vår. Etter dette besøket setter vi kursen nordover til den nederlandske landsbyen Zeegsee der middagen venter oss på hotellet.

7. dag: På denne dagen passerer vi grensen og kjører på nytt inn i Tyskland. Vi gjør noen stopp underveis på turen opp til Kiel. Der venter det en bedre middagsbuffé på oss. Og mens vi fortærer den, seiler vi ut fra Kiel og sover oss over til Gøteborg.

8. dag: Vi går i land i Gøteborg, og GLEDESSPREDEREN frakter oss nordover til vårt eget kjære Norge etter en spennende rundtur med mange opplevelser og inntrykk.

Bestilling før 10. februar: kr 14.600,-
Etter dette er prisen kr 15.500,-
Prisen er pr. pers. i dobbeltrom/lugar.
Tillegg for enkeltrom: kr 3.900,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone