Sveits og Sør-Tyskland

 — 

Vi har gleden av å presentere den eventyrlige alpebyen ADELBODEN også i år. Så mange opplevelser på én og samme tur er det sjelden du får. Alpelandet Sveits er med sine innsjøer, grønne daler og snøhvite alpetopper en overveldende naturopplevelse. Du får med deg blomsterøya Mainau ved Bodensjøen, vandring i alpefjellene og det idylliske fyrstedømmet Liechtenstein for å nevne noe. Sjåfør og reiseleder blir Jon Martin Øverby og Hans Inge Fagervik.

Reisefakta
• 4 netter i Sveits
• 4 netter i Tyskland
• Frokost og middag
• 2 netter på Stena Line
• Gjestekort i Adelboden, som gir gratis skyss med heiser, gondolbaner og lokalbusser

1. dag: Turen starter i Kristiansand, og vi følger vår oppsamlingsrute via Oslo ned til Gøteborg. Der går vi ombord i en av ferjene til Stena Line. Etter en god middagsbuffè blir det godt med en natts søvn i lugaren mens ferjen tar oss over til Tyskland.

2. dag: Etter frokost på ferjen kjører vi til Lübeck. Her rusler vi en tur på historisk grunn, og kanskje noen vil ta formiddagskaffe på marsipanhuset Niederegge før turen går videre sørover forbi Hamburg. På ettermiddagen ankommer vi  bindingsverksbyen Hann.Münden.  Den maleriske byen er over 800 år gammel. Den kalles også for «byen der elvene kysser hverandre». Dette fordi Fulda og Werra møter hverandre og danner elva Weser. Det er alltid en flott opplevelse å komme dit. I tillegg skal vi overnatte der. Middagen spiser vi på hotell Freizeit Auefeld.

3. dag: Turen går videre sørover. I byen der Martin Luther ble lyst i bann, Worms, vil vi ta en liten stopp. Deretter går turen videre til Stuttgart, hovedstaden i delstaten Baden-Wüttemberg. Middag og overnatting.

4. dag: Turen i dag fortsetter til Bodensjøen og blomsterøya Mainau. Her finnes mye flott, blant annet en av Tysklands største attraksjoner, det 250 år gamle slottet. Etter en unik blomsteropplevelse reiser vi videre og kommer til slutt fram til Adelboden og misjonshotellet Hotel Alpina i de sveitsiske alper.

5. til 7. dag: I vakre naturomgivelser benytter vi dagene her til utflukter fra hotellet. Alle får et gjestekort med i prisen, noe som gjør at du kan ta heiser, gondolbaner og lokalbusser gratis. Dette er etter vår mening en av de fineste vandreveier i Sveits. Det idylliske sentrumet med butikker og små restauranter er også verdt et besøk. Gled deg. Husk å ta med gode sko til fjellturene.

8. dag: Vi sier farvel til vårt hyggelige vertskap i Sveits og setter kursen mot fyrstedømmet Liechtenstein med sine 30.000 innbyggere hvor vi gjør en stopp i hovedstaden Vaduz. Senere går turen til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Her blir det middag og overnatting på vårt hotell.

9. dag: Formiddag brukes i Rothenburg ob der Tauber. Det er mange som setter pris på å besøke det artige bamsehuset og  det utrolige julehuset i byen, selv om vi er i september. Turen går videre nordover med et koselig stopp for lunsj i Celle. Utpå kvelden ruller bussen inn i nok en historisk, kunstnerisk og idyllisk by, nemlig Celle.

10. dag: Formiddagen skal vi bruke i Celle der det finnes mer enn 400 bygninger fra middelalderen og et slott i renessanse- og barokkstil. Så drar vi videre nordover forbi Hamburg og opp til Kiel. Her venter ferje Stena Line på oss med middagsbuffé og vil om natten ta oss over til Gøteborg.

11. dag: Etter at vi har spist frokost ombord har vi sjarmøretappen igjen. Med bussen setter vi kursen mot Oslo og videre sørover til Kristiansand.

Bestilling før 5. juli:  kr 13.900,- .
Etter dette er prisen  kr 14.400,-.
Tillegg for enkeltrom/lugar: kr 2900,-.

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone