Sveits og Sør-Tyskland

 — 

Flotte innsjøer, grønne daler og snøhvite alpetopper

Vi har gleden av å presentere den eventyrlige alpebyen ADELBODEN også i år. Så mange opplevelser på én og samme tur er det sjelden du får. Alpelandet Sveits er med sine innsjøer, grønne daler og snøhvite alpetopper en overveldende naturopplevelse. Du får med deg blomsterøya Mainau ved Bodensjøen, vandring i alpefjellene og det idylliske fyrstedømmet Liechtenstein for å nevne noe. Sjåfør blir Richard Aardal og reiseleder Hans Inge Fagervik.

Reisefakta
• 4 netter i Sveits
• 4 netter i Tyskland
• Frokost og middag
• 2 netter på Stena Line
• Gjestekort i Adelboden, som gir gratis skyss med heiser, gondolbaner og lokalbusser

1. dag: Turen starter i Kristiansand, og vi følger vår oppsamlingsrute via Oslo ned til Gøteborg. Der går vi om bord i en av ferjene til Stena Line. Etter en god middagsbuffé blir det godt med en natts søvn i lugaren mens ferjen tar oss over til Tyskland.

2. dag: Etter frokost på ferjen kjører vi fra Kiel og sørover forbi Hamburg. Det blir noen stopp underveis før vi på ettermiddagen ankommer bindingsverksbyen Hann. Münden.  Den maleriske byen er over 800 år gammel. Den kalles også for «byen der elvene kysser hverandre». Dette fordi Fulda og Werra møter hverandre og danner elva Weser. Det er alltid en flott opplevelse å komme dit. I tillegg skal vi overnatte der. Middagen spiser vi på hotellet.

3. dag: Turen går videre sørover. I byen Worms besøker vi statuen av Martin Luther. Vi tar lunsjpausen vår her før turen går videre sørover langs Rhinen. Elva danner grensen mellom Tyskland og Frankrike. På kvelden ankommer vi Freiburg der middagen venter oss på hotellet.

4. dag: Turen i dag går først gjennom den sydlige delen av Nasjonalparken Schwartzwald før vi ankommer Bodensjøen og blomsterøya Mainau. Dette parkanlegget er en opplevelse, med sommerfugl-hus, fuglestatuer laget av blomster og det 250 år gamle slottet m.m.  Etter en flott blomsteropplevelse, selv om det er høst. reiser vi videre forbi Konstanz og kommer til slutt fram til Adelboden og misjonshotellet Hotel Alpina i de sveitsiske alper.

5. til 7. dag: I vakre naturomgivelser benytter vi dagene her til utflukter fra hotellet. Alle får et gjestekort med i prisen, noe som gjør at du kan ta heiser, gondolbaner og lokalbusser gratis. Dette er etter vår mening en av de fineste vandreveier i Sveits. Det idylliske sentrumet med butikker og små restauranter er også verdt et besøk. Gled deg. Husk å ta med gode sko til fjellturene.

8. dag: Vi sier farvel til vårt hyggelige vertskap i Sveits og setter kursen mot fyrstedømmet Liechtenstein med sine 30.000 innbyggere hvor vi gjør en stopp i hovedstaden Vaduz. Senere går turen til middelalderbyen Rothenburg ob der Tauber. Her blir det middag og overnatting.

9. dag: Formiddagen brukes i Rothenburg ob der Tauber. Det er mange som setter pris på å besøke det artige bamsehuset og  det utrolige julehuset i byen, selv om vi er i september. Turen går videre nordover med et koselig stopp for lunsj i Melsungen. Dagens mål er den historiske, kunstneriske og idylliske byen Celle.

10. dag: Formiddagen skal vi bruke i Celle der det finnes mer enn 400 bygninger fra Middelalderen og et slott i renessanse- og barokkstil. Så drar vi videre nordover forbi Hamburg opp til Kiel. Her venter Stena Line på oss med middagen som vi inntar mens vi seiler mot Gøteborg.

11. dag: Etter at vi har spist frokost om bord har vi sjarmøretappen igjen. Med bussen setter vi kursen mot Oslo og Kristiansand. En uforglemmelig reise er da over.

Bestilling før 5. juli: kr 17.500,-.
Etter dette er prisen kr 18.200,-.
Tillegg for enkeltrom/lugar: kr 2500,-.

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone