Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2 FULLT

med buss fra Bergen til Kirkenes. Vi har gleden av å invitere deg til en reiseopplevelse med den nye kystruten Havila. Vi starter turen med buss fra Bergen opp til Kirkenes gjennom Sverige og Finland med en flott båttur over Østersjøen. Her kan vi nyte skjærgårdsidyll i Finland og Sveriges kystperler. Fra Kirkenes blir det en fantastisk båttur med Havila kystruten, hvor vi arrangerer egne gladsang-samlinger om bord. Reiseledere på kystruten blir Johanne og Johnn Hardang, Ruth og Arne Håtveit og Edgar og Martha Paulsen. Filmklipp av båtturen vil bli sendt på TV 12 Bedehuskanalen. Reiseledere på bussen blir Jon Martin Øverby og Richard Aardal.
 — 

Reisefakta

• Buss Sverige og Finland 
• Frokost og middag på bussturen.
• Havila Kystruten har fra 2022 overtatt en del av Hurtigruten.
• Verdens vakreste kystlinje har nå verdens mest miljøvennlige kystruteskip. Havila kan seile med 90% redusert utslipp, i helt stillegående skip.
• Kystruten: Kirkenes • Hammerfest• Tromsø • Svolvær • Brønnøysund • Trondheim • Bergen
• Langs kysten før du servert lokale råvarer og mat av prisvinnende kokk Gunnar Hvarnes.
• Helpensjon på Kystruten
• Lugar med vindu

Program rute 2.

1. dag: Turen starter med buss fra Bergen på morgenen. Vi har oppsamlingsrute via Haugesund, Karmøy, Stavanger og Sandnes. Etter dette kjører vi til Kristiansand, der venter en god middag og overnatting på hotell.

Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2

2. dag: Etter en god frokost går turen via Oslo og Ørje inn i Sverige. Vi setter kursen mot "Solens stad" Karlstad  hvor natten tilbringes. 

Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2

3. dag: Vi starter tidlig på vår reise til Sveriges hovedstad Stockholm. Her får vi en guidet rundtur og litt tid på egen hånd i Gamla Stan før vi kjører til fergen som på kvelden tar oss over til Åbo i Finland. Vi nyter middagen mens vi seiler ut den eventyrlige skjærgården på vei over Østersjøen.

4. dag: Vi våkner til skjærgårdsidyll ved innseiling til Åbo. Dette  var Finlands første hovedstad. Vi nyter en bedre frokost og setter kursen nordover. Det blir en del stopp på turen opp til dagens reisemål Oulu. Her blir det middag og overnatting.

5. dag: En ny morgen og nye opplevelser. Vi setter kursen mot Rovaniemi, "nissens land". Her blir det en god stopp før vi fortsetter til Saariselka som er en del av Uro Kekkonens naturpark. Etter middagen kan vi ta oss en fottur i parken. 

6. dag: Denne dagen forlater vi Finland og ankommer Norge og Kirkenes på ettermiddagen. Nå er du så langt øst som du kommer på denne turen. Grensen til Russland er bare noen kilometer unna. Samhandlingen mellom folkene her i nord er så stor at gateskilt i Kirkenes står både på norsk og russisk. Her skal vi bo i to netter mens vi venter på Kystruten.

7. dag: Denne dagen bruker vi til å utforske Kirkenes.

8. dag: Havner:  Kirkenes  avreise kl. 12.30 – Vardø – Båtsfjord  (20.00 – 20.30) – Berlevåg
Ved lunsjtid går vi om bord i Kystruten sørgående rute fra Kirkenes til Bergen. Velkommen om bord!

Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2

9. dag: Havner: Mehamn – Kjøllefjord – Honningsvåg (5.45 – 6.00) – Havøysund – Hammerfest (11.00 – 12.45) - Øksfjord –

Skjervøy – Tromsø (23.45 – 01.30)
Polarlandet endrer seg etter hvert som du seiler vestover og sørover igjen. De store viddene blir erstattet av steile tinder og om kvelden seiler du inn til Tromsø. Her kan du rusle i midnattssola i byen som har tilnavnet "Nordens Paris".  

Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2 Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2

10. dag: Havner:  Finnsnes - Harstad - Risøyhamn - Sortland - Stokmarknes - Svolvær (18.30 – 20.30) – Stamsund
Vi ankommer ville og idylliske Lofoten. Under de spisse fjellene ligger kritthvite sandstrender og fiskevær med levende fiskerinæring og lokalbefolkning som bruker kystruteskipene til hverdagsreiser og transport. Om været gjør det mulig, går vi inn i den smale Trollfjorden. Dette er et område der sjansen for at havørnen flyr sammen med oss er stor.

11. dag: Havner:   Bodø - Ørnes - Nesna - Sandnessjøen - Brønnøysund (15.00 – 17.25) – Rørvik
Nå er vi kommet så langt sør at vi krysser Polarsirkelen og seiler ut av polarnatta og de sollyse netter. Her seiler du i et mylder av små øyer, holmer og skjær og forbi det spesielle fjellet Trollhatten, som har et hull midt i.

Havila Kystruten Kirkenes til Bergen rute 2

12. dag: Havner:  Trondheim (06.00 – 09.30) – Kristiansund  (16.30 – 17.30) – Molde – Ålesund

Tidlig om morgenen legger vi til kai i ærverdige Trondheim som ble grunnlagt for over tusen år siden.Byens  landemerke og nasjonalhelligdom Nidarosdomen er verdt et besøk. Vi seiler videre ut den brede Trondheimsfjorden med bølgende jordbruksbygder på begge sider og kommer igjen ut til kysten og storhavet.

13. dag: Havner: Torvik - Måløy - Florø – Bergen 14.45
Siste dag på turen tar deg gjennom et mangfoldig kystlandskap med nakne bergknauser og en labyrint av sund og vannveier mellom de mange øyene. Innover i landet ligger de store fjordene og breene. Og ved reisens slutt venter  bussen i Bergen som tar oss den siste biten hjem. Godt hjemme igjen håper vi du er rik på gode minner fra turen langs norskekysten.

Bestilling før 25. februar: kr 23.850,-  pr. pers. på dobbeltrom.
Etter dette er prisen kr 24.850,-

inkl. helpensjon på Kystruten og frokost og middag på bussturen.

Ring for å betille 320 90 300

Påstigningsrute
Bergen kl. 08.00
Stord kl. 10.30
Haugesund kl. 11.30
Håvik på Karmøy kl. 11.45
Stavanger jernbanestasjon kl. 13.30
Sandnes rutebilstasjon kl. 14.00

Bestilling forespørsel

Hermon Høyfjellssenter og Reiser AS

 

Nygardsvegen 200
3577 Hovet

320 90 300

Bestill feriekatalogen

Powered by Cornerstone