Gotland

 — 

Vi besøker også Lina Sandells hjem og tur på Gøta-kanalen.

Turen til soløya Gotland i Østersjøen er en opplevelse.  Øyas ”hovedstad” Visby er en middelalder- og hansaby, med sjarmerende hus og gater, idyllisk omringet av gamle bymurer. Nord og sør på øya er det spennende opplevelser der vi kjører langs valmue-dekorerte veikanter og gjennom idylliske tettsteder. Ved kystlinjen finner vi de utrolige ”raukene”. Tur på Gøta-kanalen og besøk i Lina Sandells hjem hører med i programmet. Så gled deg! Her blir det mange minnerike opplevelser både på land og vann. Sjåfør/reiseleder er Jon Martin Øverby og bussvertinne Anne Lise Nyhus.

Reisefakta
• 3 netter i Sverige
• 3 netter i Visby
• Frokost og middag alle dager
• Lunsj 3 dager 
• Båttur på Gøta-kanalen  
• Lokal guide på Gotland

1. dag: Avreise fra Sørlandet følger påstigningsruta til Oslo. Reisende fra Sarpsborg og Moss går på i Oslo. Vi gjør noen stopp underveis før vi kommer fram til Ørebro for middag og overnatting.

2. dag: Etter frokost går turen til Nynäshamn hvor vi går om bord i ferjen som tar oss gjennom østkystens skjærgård og til Gotland. Vel fremme gjør vi oss kjent med Visby, rosenes og ruinenes by fra år 897, en av de viktigste byene under hansatiden, nå på UNESCOs lister. Dagen avsluttes med middag på vårt hotell.

3. og 4. dag: : Disse dagene blir det utflukter nord og sør på øya, inklusive Fårø. Den lokale guiden vil ta oss med til de mest opplevelsesrike plassene på øya. Dette blir to spennende dager der du også blir påspandert lunsj.

5. dag: Tidlig på morgenen går ferjen fra Visby til Oskarshamn. Derfra kjører vi til Lina Sandells hjem i Landsbro. Vi  får del i denne kvinnens utrolige historie av en lokal guide. Dagens hotell er i Linkøping.

6. dag:  Etter frokost får vi med oss en uforglemmelig tur på Gøta-kanalen. Her nytes dagens lunsj mens vi seiler fra Berg til Borensberg. Der møter bussen oss, og vi setter kurs mot Karlstad via Askersund.

Drømmetur til ”soløya” Gotland

7. dag: Vi nyter dagens frokost før vi setter kursen mot ”gamlelandet”. Vi tar oss tid til litt grensehandel i Töcksfors. Deretter ankommer vi igjen vårt fedreland, og på kvelden går de siste gjestene av bussen i Kristiansand.

Bestilling før 12. april: kr 13.600,-
Etter dette er prisen kr 14.200,-
Tillegg for enkeltrom: kr 1900,-

Bestilling forespørsel


Powered by Cornerstone